Wetsuits

Ook als het buiten lekker warm is, kan de temperatuur van het water nog vies tegenvallen. Het lichaam kan dan ook flink afkoelen als je langere tijd in het water ligt. Een wetsuit zorgt er niet alleen voor dat het lichaam op de juiste temperatuur blijft, maar beschermt het lichaam ook. Dus of je nu gaat suppen, bodyboarden of duiken, het dragen van een wetsuit is altijd een goed idee! Lees meer...

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een wetsuit?

Als je het water in gaat met een wetsuit moet er een klein beetje water de wetsuit in stromen. Het lichaam verwarmt dit laagje water snel en gemakkelijk en door de isolerende werking van de wetsuit blijft je lichaam warm!

Waar is een wetsuit van gemaakt?

De meeste wetsuits worden gemaakt van neopreen, dit is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt van aardolie. Neopreen bevat elastische en klevende eigenschappen, waardoor het strak om het lichaam valt.

Een aantal merken past speciale technieken en technologieën toe in de wetsuits of gebruiken exclusieve materialen. Het merk Gul past bijvoorbeeld de D-Flex technologie toe, waardoor de wetsuit extra duurzaam en slijtvast is. Daarnaast maakt Gul gebruik van de X-Flex technologie om meer bewegingsvrijheid te bieden. O’Neill maakt, evenals Gul, gebruik van exclusieve materialen en technologieën, zij gebruiken bijvoorbeeld het materiaal FluidFlex om extra veel bewegingsvrijheid en bescherming te bieden.

Hoe onderhoud ik mijn wetsuit?

Om de levensduur van de wetsuit te vergroten, is het belangrijk om het pak op de juiste manier te onderhouden. Zout water kan de wetsuit aantasten en de functionaliteit ervan verminderen. Het is dan ook heel verstandig om je wetsuit na gebruik goed uit te spoelen met koud kraanwater. Vervolgens kun je de wetsuit het beste op een droogrek leggen om te laten drogen. Hang de wetsuit niet op aan een waslijn, de wetsuit kan hierdoor uit vorm trekken. Ook is het belangrijk dat de wetsuit niet in de volle zon of over een verwarming heen gelegd wordt, hierdoor zou het pak kunnen uitdrogen en scheuren.

Tip

Neopreen kan wat uitlopen en daarnaast wordt de wetsuit ruimer als het in contact komt met water. Het pak moet daarom goed strak zitten tijdens het passen, zo weet je zeker dat het voldoende aansluit als je in het water stapt.

Ondertussen op het blog:
- Suppen: inspannend én ontspannend!
- Supboard kopen? Dit moet je weten!
- Kano of kajak?