Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wetsuit

Als je voor langere tijd in het water ligt, koelt het lichaam flink af. Ook als het boven water warm is, raden wij je daarom aan een wetsuit te dragen. Een wetsuit biedt bescherming en zorgt dat je lichaam op temperatuur blijft. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij aanschaf van een wetsuit. Lees meer...

16 Artikel(en)

16 Artikel(en)

Neopreen

De meeste wetsuits worden gemaakt van neopreen. Neopreen is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt van aardolie. Neopreen bevat elastische en klevende eigenschappen en moet strak om het lichaam zitten. Als je het water in gaat met een wetsuit, dan ontstaat er een dun laagje water tussen je huid en de wetsuit. Je lichaam warmt dit laagje water snel en makkelijk op en door de isolerende werking van de wetsuit blijft je lichaam warm. Neopreen kan wat uitlopen en daarnaast wordt de wetsuit ruimer als je in het water bent. Zorg daarom dat het pak strak zit tijdens het passen. Vooral bij de hals en nek moet het goed aansluiten, zodat het water geen kans krijgt om naar binnen te komen.

Voor elk seizoen een wetsuit

Wetsuits zijn er in verschillende uitvoeringen. Er zijn wetsuits met korte mouwen en broekspijpen en met lange mouwen en broekspijpen. Ook is er verschil in dikte van het materiaal. De rits van een wetsuit kan aan de voor- of achterkant zitten. Het voordeel van een rits op de rug is dat je het pak iets makkelijker aan- en uit kan trekken. Een nadeel van een rits op de rug is dat het je rug paneel wat stugger maakt.

Een wetsuit met een ritssluiting aan de voorkant heeft een rits horizontaal op de borst zitten. Het pak gaat hierdoor iets lastiger aan. Het voordeel is dat de rits niet aan de achterkant zit en de rits veel korter is, waardoor er minder water naar binnen kan lopen. Een pak met een rits aan de voorkant is daardoor warmer dan een pak met een rits aan de achterkant. Daarnaast is je rug flexibeler door het ontbreken van een verticale rits op de rug. De ritsen aan de voorkant komen het meeste voor bij de dikkere winterpakken.

Technologieën en materialen

Een aantal merken passen speciale technieken toe in de wetsuits of gebruiken exclusief materiaal. Het merk Gul past de D-Flex technologie toe, wat zorgt dat de wetsuits duurzaam zijn. O’Neill maakt in de schouders en mouwen gebruik van het exclusieve FluidFlex materiaal. Dit speciale materiaal biedt veel bewegingsvrijheid en bescherming.

Onderhoud

Om de levensduur van je wetsuit te vergroten is het belangrijk om je pak goed te onderhouden. Spoel je wetsuit daarom na gebruik uit met koud, zoet water. Het zout uit bijvoorbeeld zeewater bijt in de naden van de wetsuit en zoutkristallen drogen het neopreen uit. Hierdoor kunnen er eerder scheurtjes ontstaan in de wetsuit.

Leg je wetsuit over een rand neer om deze te laten drogen. Hang de wetsuit niet op. De schouders kunnen daardoor uit de goeie vorm trekken.

Tip

Laat de wetsuit niet drogen in de volle zon.

Alle wetsuits zijn voorzien van een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!