Keep calm & stay fit

Dat alle sportverenigingen hun activiteiten hebben moeten staken en alle sportscholen gesloten zijn, betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet kunt sporten… Heb jij al eens aan thuisfitness gedacht? Of wat dacht je van een frisse neus halen tijdens een rondje hardlopen of skeeleren? In onze blog lees je wat je nog wél kunt doen!

De juiste houding

Op zoek naar een multifunctionele fitnessaccessoire? Dan is de gymbal jouw nieuwe vriend! De bal helpt je bijvoorbeeld bij het aannemen van een juiste houding (wel zo handig tijdens het thuiswerken!), alleen al door erop te zitten zorgt de bal ervoor dat je je benen, buik én rug sterker worden! Dit komt doordat de bal zeer instabiel is en daardoor ben jij constant bezig met het zoeken van je balans en dat zorgt er weer voor dat je heel bewust bezig bent met je houding!

Keep calm & stay strong

Wellicht denk je bij gewichten en dumbbells meteen aan grote, gespierde mannen? Maar ook vrouwen kunnen met deze fitnessaccessoires aan de slag! Met gewichten en dumbbells kun je ontzettend veel verschillende oefeningen doen én je kunt er heel veel verschillende spieren mee trainen. Daarnaast zijn deze fitnessaccessoires niet alleen heel geschikt om spiermassa en kracht op te bouwen, maar dragen ze ook nog eens bij aan het verbeteren van de coördinatie!

Onmisbaar in jouw homegym!

Tijdens het sporten staat comfort natuurlijk op nummer één! Wil je ook liggende oefeningen, zoals bijvoorbeeld sit-ups, doen? Dan is een fitnessmat onmisbaar! Een fitnessmat geeft demping en zorgt ervoor dat jouw lichaam optimaal ondersteund wordt, waardoor jij ongestoord de oefeningen uit kunt voeren!

Voor tijdens de micropauze!

Ha, deze ken je vast nog wel van vroeger! Maar wist je dat het springtouw ook heel populair is onder volwassenen? Touwtje springen lijkt simpel, maar er komt echter veel bij kijken! Zo train je met touwtje springen je coördinatie, je timing en natuurlijk je spieren! Touwtje springen doe je met je hele lichaam en is dan ook een echte full body workout! Touwtje springen kun je in je gewone kloffie doen en is dan ook zeer geschikt om te doen in je micropauze tijdens het thuiswerken!

Tandje erbij!

Een weerstandsband is een zeer makkelijke en lichte accessoire om je training nét ietsje zwaarder te maken! Weerstandsbanden zijn elastisch en zullen dus meer weerstand geven, naarmate je er harder aan trekt. Het grote voordeel hiervan is dat je de intensiteit van jouw training dus zelf naar boven of naar onder aan kunt passen! De weerstandsband neemt niet veel ruimte in beslag, is heel goedkoop en is zeer gemakkelijk te gebruiken, hierdoor is de band dé ideale aanvulling op jouw homegym!

Frisse lucht nodig?

Ben je het binnen zitten wel een beetje zat? Gelukkig mogen we in Nederland nog steeds de straat op! Je kunt dus lekker je hardloopschoenen aantrekken om een rondje te gaan rennen of je skates aandoen om een paar kilometer te skeeleren. Ook is het natuurlijk heerlijk om een tochtje te fietsen!

Als je gaat sporten, zorg er dan voor dat je dit of in je eentje of in een klein groepje doet. Ieders gezondheid heeft natuurlijk de grootste prioriteit op dit moment!