Wat heb je nodig om thuis te sporten?

Zou je na een dag hard werken best nog even een work-out willen doen, maar heb je geen zin meer om het huis nog te verlaten? Dan is thuis sporten dé oplossing! Het enige dat je hoeft te doen is je sportkleding aantrekken, je bent dus binnen no-time helemaal klaar om aan de slag te gaan! Maar welke items zijn onmisbaar voor jouw work-out at home?

fitnessbalfitnessbal

Fitnessbal

Op zoek naar een multifunctionele fitnessaccessoire? Dan is de fitnessbal jouw nieuwe vriend! De bal helpt je bijvoorbeeld bij het aannemen van een juiste houding. Alleen al door erop te zitten zorgt de bal ervoor dat je benen, buik én rug sterker worden! Dit komt doordat de bal zeer instabiel is en daardoor ben jij constant bezig met het zoeken van je balans, dat zorgt er natuurlijk voor dat je heel bewust bezig bent met je houding!

fitnessmatfitnessmat

Fitnessmat

Tijdens het sporten staat comfort natuurlijk op nummer één! Wil je ook liggende oefeningen, zoals bijvoorbeeld sit-ups, doen? Dan is een fitnessmat onmisbaar! Een fitnessmat geeft demping en zorgt ervoor dat jouw lichaam optimaal ondersteund wordt, waardoor jij ongestoord de oefeningen uit kunt voeren!

springtouwspringtouw

Springtouw

Ha, deze ken je vast nog wel van vroeger! Maar wist je dat het springtouw ook heel populair is onder volwassenen? Touwtje springen lijkt simpel, maar er komt echter veel bij kijken! Zo train je met touwtje springen je coördinatie, je timing en natuurlijk je spieren! Touwtje springen doe je met je hele lichaam en is dan ook een echte full body workout!

dumbbells gewichtendumbbells gewichten

Dumbbells en gewichten

Wellicht denk je bij dumbbells en gewichten meteen aan grote, gespierde mannen? Maar ook vrouwen kunnen met deze fitnessaccessoires aan de slag! Met dumbbells en gewichten kun je ontzettend veel verschillende oefeningen doen én je kunt er heel veel verschillende spieren mee trainen. Daarnaast zijn deze fitnessaccessoires niet alleen heel geschikt om spiermassa en kracht op te bouwen, maar dragen ze ook nog eens bij aan het verbeteren van de coördinatie!

weerstandsbandweerstandsband

Weerstandsband

Een weerstandsband is een zeer makkelijke en lichte accessoire om je training nét ietsje zwaarder te maken! Weerstandsbanden zijn elastisch en zullen dus meer weerstand geven naarmate je er harder aan trekt. Het grote voordeel hiervan is dat je de intensiteit van jouw training dus zelf naar boven of naar onder aan kunt passen! De weerstandsband neemt niet veel ruimte in beslag, is heel goedkoop en is zeer gemakkelijk te gebruiken, hierdoor is de band dé ideale aanvulling op jouw homegym!

buitensportenbuitensporten

Buiten sporten

Heb je juist al genoeg binnen gezeten en wil je even naar buiten? Dan kun je natuurlijk lekker je hardloopschoenen aantrekken om een rondje te gaan rennen of je skates aandoen om een paar kilometer te skeeleren. Ook is het natuurlijk heerlijk om regelmatig een rondje te fietsen of een fijne wandeltocht te maken!