Van rebel naar icoon: dé LOWA RENEGADE

Zeg je LOWA tegen een wandelfanaat dan is de kans groot dat diegene vást weleens een paar LOWA RENEGADE schoenen heeft versleten. Dit jaar viert dit model alweer haar 25ste verjaardag en behoort het model tot één van de populairste outdoorschoenen!

Hoe is de LOWA RENEGADE ontstaan?Hoe is de LOWA RENEGADE ontstaan?

Hoe is de LOWA RENEGADE ontstaan?

In 1997 kwam Werner Riethmann met zijn team tot het geniale idee om een nieuwe productiemethode voor wandelschoenen te ontwikkelen, zodat ze veel lichter zouden worden. En een veel lichtere wandelschoen betekent een extra fijn comfort! Voor het eerst in de LOWA geschiedenis werd de zool niet langer gelijmd maar rechtstreeks aangegoten en daar was de geboorte van: de LOWA RENEGADE. De komst van de RENEGADE zorgde voor een ware revolutie in de outdoorwereld, het model was niet aan te slepen! Naast het goede comfort zijn de RENEGADE schoenen ook nog eens een genot voor het oog, ze hebben namelijk een sportief design.

Waarom móet jij een paar LOWA RENEGADE hebben?Waarom móet jij een paar LOWA RENEGADE hebben?

Waarom móet jij een paar LOWA RENEGADE hebben?

Dat de RENEGADE één van de populairste wandelschoenen ooit is zegt al genoeg. De LOWA RENEGADE is voor iedereen die graag in de natuur rondtrekt, dit kan een korte wandeling zijn of een fors aantal kilometers op een groot wandelevenement. Hun motto is ook niet voor niets "Be your own RENEGADE”. De wandelschoen zit in de categorie A/B en is multi-inzetbaar, biedt optimaal comfort en heeft een perfecte pasvorm waardoor je ze 's avonds bijna vergeet uit te doen!

De voordelen van het dragen van LOWA RENEGADEDe voordelen van het dragen van LOWA RENEGADE

De voordelen van het dragen van LOWA RENEGADE

De LOWA RENEGADE is er in verschillende hoogtes en zowel voor mannen als voor vrouwen. Met de komst van de RENEGADE bij LOWA ontstond er een volledig nieuwe categorie wandelschoenen: ALL TERRAIN COLLECTION (ATC). Met de komst van deze collectie zou de term outdoorschoenen niet alleen meer gebruikt worden tijdens lange hikes, maar ook voor korte ongeplande wandelingen en uitjes. Naast dat de RENEGADE schoenen licht van gewicht zijn hebben ze ook een speciale zoolconstructie: de LOWA MONOWRAP. Dit verhoogde frame verbindt de schoenzool met het bovenwerk en geeft voldoende stabiliteit door de skeletachtige constructie. Je voeten liggen daardoor als een anker in de zool, als dat geen voldoende steun geeft...

De LOWA RENEGADE staat daarnaast nooit stil in haar ontwikkeling, de wandelschoenen worden telkens geoptimaliseerd en verbeterd zodat jij fan van het eerste uur blijft! Uiteraard zal de schoen altijd haar oorspronkelijke uitstraling behouden. Speciaal voor het 25-jarige jubileum is de klassieke RENEGADE in een nieuw jasje gestoken en zijn het leer en de veters in verschillende kleuren om een color-blocking effect te creëren.