Waarom een Lacoste polo niet mag ontbreken in jouw kast!

Alleen al bij het zien van het krokodillen logo denk je meteen aan het merk Lacoste, en dat is wat het merk al jaren erg sterk maakt. Als je al eens een polo van Lacoste hebt gedragen weet je als geen ander hoe onmisbaar dit kledingstuk in jouw kast is. Ben je helemaal nieuw met de Lacoste polo's? Dan laten we je graag zien waarom een Lacoste polo niet mag ontbreken in jouw kast!

Niet zomaar een polo!Niet zomaar een polo!

Niet zomaar een polo!

Zoals je misschien al weet ligt de oorsprong van het merk Lacoste op de tennisbaan, hier besloot René Lacoste (oud-tennisser) dat traditionele sportkleding niet heel comfortabel was. Daar wilde hij graag verandering in brengen en zo ontstond het idee van het ontwikkelen van een polo met korte mouwen. In 1933 kwam de eerste Lacoste polo op de markt en sindsdien is de polo niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De polo is zowel sportief als casual te dragen en de verstevigde kraag zorgt ervoor dat de polo er netjes uit blijft zien.

De beste materialenDe beste materialen

De beste materialen

Er zijn verschillende stappen nodig voordat de Lacoste polo als blikvanger in jouw kast hangt. Er wordt bij de Lacoste gewerkt met verschillende materialen. De petit piqué, een bepaalde brei-methode voor het breien van katoen, is er één van. Deze methode is gecreëerd door René zelf en geeft de polo een rijke uitstraling en de honingraatpatroon zorgt voor voldoende ventilering dat éxtra fijn is tijdens het sporten. Het verfproces van de polo's duurt gemiddeld 9 uur en het krokodillen logo zit met ruim 1200 (!) steken vastgemaakt op de polo. Er komt dus veel bij kijken voordat de polo een Lacoste polo is!

Wist je dat er voor een kleermaker gemiddeld 40 minuten overheen gaan om de polo in elkaar te zetten?

 

De Lacoste polo is voor iedere man!De Lacoste polo is voor iedere man!

De Lacoste polo is voor iedere man!

Door de jaren heen hebben ze bij Lacoste niet stilgezeten en heeft de polo al vele ontwikkelingen meegemaakt. De Lacoste polo's zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren én zelfs aan de kinderen is gedacht! De polo's van Lacoste zijn voor iedere man en dit is dan ook terug te zien in de modellen.

De klassieke iconische polo

Dit is dé Polo die ontworpen is door René Lacoste. Je kunt de polo herkennen aan de rechte pasvorm, het petit piqué katoen en het fijne draagcomfort.

De Slim fit polo

Dit model heeft een meer passende pasvorm wat je voornamelijk terugziet bij de mouwen en middel. Jouw silhouet is meer zichtbaar vergeleken met het klassieke model.

Het wasritueel van de Lacoste poloHet wasritueel van de Lacoste polo

Het wasritueel van de Lacoste polo

Je wilt je polo natuurlijk zo lang mogelijk mooi en vlekvrij houden, met deze tips moet dat helemaal goedkomen! Was de polo daarom niet met de hand maar op 30 graden, en het klinkt misschien gek maar was de polo vóórdat je hem voor het eerst aantrekt. Het materiaal van de polo's houdt van vrijheid en dit geef je de polo's door ze niet in de droger te doen óf met wasknijpers te hangen aan je waslijn.

Extra tip: als je de natte polo op een hanger laat drogen, hoef je het niet te strijken. Scheelt weer!