Welke tas kies ik voor welke wandeling?

Een tas is onmisbaar tijdens het wandelen, maar welke tas past het beste bij jouw wandelingen? Voor een meerdaagse hike heb je een andere soort tas nodig dan wanneer je een korte wandeling dichtbij huis maakt. Wij helpen je met het kiezen van de juiste tas!

 

Waar moet een wandeltas aan voldoen?Waar moet een wandeltas aan voldoen?

Waar moet een wandeltas aan voldoen?

We beginnen bij het begin, doordat er zoveel wandeltassen zijn is het goed om te kijken naar het draagcomfort wat bij jou past. Het is fijn om een tas te kiezen met een heupband wanneer je van plan bent om zware items in je tas te stoppen of een meerdaagse trekking gaat maken. Hierdoor wordt het gewicht verdeeld en vangen zowel jouw schouders als jouw heupen de kilo's op. Ook is het altijd goed om te kijken welke rugband het beste bij jou past, dit kan een massief rugpand zijn of één met een meshframe. Het meshframe zit niet direct op je rug, terwijl dit bij een massief rugpand wel zo is. Over het algemeen kiezen veel wandelaars voor een meshframe rugpand omdat het gewicht wordt verdeeld en het voldoende ventileert.

Tip: Sommige tassen hebben een ingebouwde regenhoes, dit is handig voor als je een lange hike gaat doen. Zo weet je zeker dat de inhoud van je tas droog blijft, wandeltassen zijn vaak niet waterdicht!

Welke wandeltas past het beste bij jou?Welke wandeltas past het beste bij jou?

Welke wandeltas past het beste bij jou?

Bij het aanschaffen van de juiste wandeltas is het goed te checken bij welk type wandeling je van plan bent de rugtas te gebruiken. Het is onnodig om een grotere tas mee te nemen, terwijl de helft van je tas leeg blijft. Welke wandeltas past bij jou?

Een dagwandeling

Als je van plan bent om een dag te gaan wandelen is een daypack tot 20 liter de beste keuze omdat je hier zowel een regenjas als wat te eten en te drinken in kan meenemen. De tas is niet te klein maar ook niet te groot, perfect voor een dagwandeling! Het laatste wat je wilt is met een veelte grote tas op je rug lopen terwijl dit niet nodig is.

Welke wandeltas past het beste bij jou?Welke wandeltas past het beste bij jou?

Meerdaagse wandeling

Ga je meerdere dagen wandelen dan heb je ook meer spullen om mee te nemen. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een daypack van ongeveer 30 liter. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel spullen je van plan bent mee te nemen tijdens de meerdaagse wandeling. Aangezien je ook blijft overnachten moet er genoeg ruimte zijn voor schone kleding, ondergoed en toiletspullen. Ruimte voor een bidon of waterreservoir moet de ideale rugzak voor meerdaagse wandelingen ook hebben. Je gaat natuurlijk veel kilometers wandelen en je moet wel goed blijven hydrateren!