5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!

Nieuwe wandelschoenen gekocht? Vergeet ze dan niet in te lopen! De kans is namelijk groot dat als je dit niet doet, je sneller last krijgt van je voeten of enkels omdat ze aan de wandelschoenen moeten wennen. Wij geven je 5 tips hoe je het snelste jouw wandelschoenen hebt ingelopen!

1 - Loop een rondje door het huis!

Voordat je jouw wandelschoenen laat kennismaken met de natuur is het aan te raden ze eerst goed in te lopen binnenshuis. Nu hoef je geen kilometers erop te lopen thuis, draag ze met je dagelijkse huiselijke activiteiten. Je voorkomt zo ook dat vies worden en mocht je pijn krijgen aan je enkels of voeten kun je ze wellicht nog omruilen!

 

5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!

2 - Begin met mate, bouw je afstanden op

Zoals met veel dingen moet je ook met het wandelen op je nieuwe wandelschoenen niet meteen te hard van stapel lopen. Begin met een paar kilometers in de buurt van je huis en bouw het langzaam op naar het aantal kilometers die je normaliter loopt. Door het rustig op te bouwen gaan je voeten wennen aan de wandelschoenen waardoor je minder pijntjes ervaart. Tip: neem voor de zekerheid oude wandelschoenen mee als je onderweg te veel last krijgt. Zo blijven blessures bespaard!

3 - Zonder goede sokken geen succes

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar koop altijd speciale wandelsokken voor het beste draagcomfort. Het is zonde als je de perfecte wandelschoenen hebt gevonden maar door gebrek aan goede wandelsokken je alsnog blaren en irritaties oploopt. Benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste wandelsokken? Check onze blog!

5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!

4 - Pijntjes? Rek je wandelschoenen op

Merk je op den duur dat je wandelschoenen toch niet zo lekker zitten en heb je bijvoorbeeld last van pijnlijke tenen? Laat je wandelschoenen oprekken bij de schoenmaker. Doordat je wandelschoenen van leer zijn is het gemakkelijk om ze op te rekken. Let wel, dit is op eigen risico en het is geen garantie dat het werkt!

5 - Strik je veters met flair

Waar je misschien denkt dat het strikken van je veters niet belangrijk is, speelt dit wel degelijk een rol bij lekker zittende wandelschoenen. Check voor het wandelen altijd of je veters nog goed zijn, als er slijtageplekken op zitten hebben veters niet meer de juiste eigenschappen. Stel de veters af op je voet, dit doe je door van onder naar boven te werken en de veters niet te strak aan te trekken.

5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!5 tips om jouw wandelschoenen in te lopen!