Waarom wandelsokken dragen? 

Wandelen is pas echt comfortabel als de juiste wandelschoenen combineert met de juiste wandelsokken! Het is belangrijk dat je tijdens het wandelen speciale wandelsokken draagt en je eigen alledaagse sokken in de kast laat liggen. Waarom leggen we je graag hieronder uit!

Waarom moet ik wandelsokken dragen?Waarom moet ik wandelsokken dragen?

Waarom moet ik wandelsokken dragen?

Als je op je alledaagse sokken een wandeling maakt, vergroot je de kans op blaren. Daar heeft toch niemand zin in?! Het grootste verschil met normale sokken is dat wandelsokken platte naden hebben, door deze naden voorkom je drukpunten die weer tot blaren kunnen leiden. Ook nemen normale sokken meer transpiratievocht op, wat weer tot irritaties kan leiden. De onderkant van wandelsokken zijn dikker, wat zorgt voor meer demping en een fijner gevoel tijdens het wandelen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van wandelsokken? Waar moet ik op letten bij het kopen van wandelsokken? 

Waar moet ik op letten bij het kopen van wandelsokken? 

Het materiaal, de pasvorm en de lengte van de wandelsokken spelen een grote rol bij het kopen van de juiste wandelschoenen. De meeste wandelsokken zijn atanomisch gevormd wat betekent dat ze een linker- en rechtersok hebben. Ze sluiten daardoor perfect aan op jouw voeten! Goede wandelsokken zijn gemaakt van wol, transpiratievocht kan namelijk goed worden opgenomen en ook gemakkelijk worden afgevoerd. Mocht je gevoelig zijn voor eczeem kun je het beste sokken van merinowol aanschaffen, de werking is exact hetzelfde als bij normale wol! En dan als laatste de lengte van de wandelsokken, je hebt de keuze uit enkelhoogte en kuithoogte. De lengte van de wandelsok stem je af met jouw wandelschoenen, heb je bijvoorbeeld een hoge schacht in je wandelschoen? Dan draag je automatisch hogere sokken zodat ze niet schuren tegen je enkel. Ook kunnen lange sokken je beschermen tegen teken!