Warmbat vs UGG

Als je deze winter geen koude voeten wilt hebben, moet je zéker een paar Warmbats of UGGs kopen. Of je nu op zoek bent naar pantoffels of warme boots, bij beide merken ben je aan het juiste adres! Naast dat deze merken veel overeenkomsten hebben, zijn ze beide op hun eigen manier ook uniek. Benieuwd naar wat beide merken zo bijzonder maakt en waarmee ze zich onderscheiden van elkaar? Lees snel verder!

Wat is Warmbat?

Het merk doet haar naam eer aan, want met een paar Warmbats aan je voeten heb je het zeker niet koud. Het Australische Warmbat is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het maken van handschoenen, pantoffels en boots van duurzaam merinowol. Het Merinowol, dat afkomstig is van de merinoschaap, staat erom bekend dat het heerlijk zacht is, een goed ademend vermogen heeft en de temperatuur makkelijk kan reguleren. Waar je misschien denkt dat het niet hygiënisch is om wol aan je voeten te hebben, bewijst merinowol juist het tegendeel. Merinowol is namelijk antibacterieel waardoor jouw voeten fris en fruitig blijven! In de collectie van Warmbat vind je naast pantoffels en boots ook handschoenen zodat jouw handen ook heerlijk warm en zacht blijven.

Wist je dat de naam Warmbat afkomstig is van de wormbat, een buideldier die alléén in Australië leeft? De silhouetten van dit buideldier zijn tevens terug te zien in het Warmbat-logo!

Wat is UGG?

Net als Warmbat komt UGG ook uit Australië en bestaat het merk al sinds 1978. In de begin jaren tachtig begon het succes en kon je de UGG-collectie vinden in verschillende surfwinkels. Dat de UGG-boots daar te koop waren komt niet helemaal uit de lucht vallen, de oprichter van het merk is namelijk een Australische surfer! Net als bij Warmbat worden de UGG-boots gemaakt van duurzaam merinowol. In de begin jaren van het millenium waren de UGG’s niet aan te slepen, wie weet heb jij ook nog een oud paar ergens in huis liggen? In de loop der jaren heeft het merk naast de boots ook pantoffels, accessoires zoals mutsen en handschoenen en zelfs kledingcollecties uitgebracht.

Waarom kiezen voor Warmbat?

Net als UGG hebben de Warmbat pantoffels en schoenen een goede pasvorm, heerlijk zachte merinowol als binnenvoering en een goede zool waarmee je voldoende grip hebt. De keuze in modellen bij Warmbat is wel iets beperkter vergeleken met de UGG-collectie, maar dat neemt niet weg dat er alsnog vele leuke modellen voor dames, heren en kids tussenzitten. De prijzen van Warmbat liggen ook wat lager dan die van UGG, waardoor de collectie geschikt is voor ieder zijn portemonnee. Mocht je dus niet persé het populaire UGG willen dragen, is Warmbat een perfect alternatief!

Waarom kiezen voor UGG?

Als je blij wordt van warmte, geeft om een goede pasvorm en het belangrijk vindt dat de materialen van duurzaam materiaal zijn gemaakt is UGG hét merk voor jou. De rubberen zool met de juiste structuur geeft je voldoende grip helemaal als je van plan bent de UGG's te dragen met sneeuw. De collectie is er voor dames en heren maar ook de jonge fans kunnen hun geluk op! Aangezien UGG op dit moment echt een comeback heeft gemaakt, zijn er veel modellen in omloop zoals de UGG Classic Mini en UGG Ultra Classic Mini. Dit geeft je misschien wat meer keuzestress maar daardoor zit er wel altijd een model bij die het beste bij jou past!

Hoe onderhoud ik het beste mijn UGG's of Warmbats?

Met het juiste onderhoud van het suède heb je jarenlang plezier van jouw UGG's of Warmbats. Spray zowel de pantoffels als de schoenen altijd van tevoren goed in zodat ze beschermd zijn tegen vuil en (regen)water. Heb je er een keer een vlek op? Balen, maar niet het einde van de wereld! Zorg ervoor dat je de vlek snel weghaalt met een suède borsteltje om erger te voorkomen. Maak de schoenen of pantoffels vooral niet te nat, hier wordt de suède niet beter op!