De wintersporttrends van 2022

Gelukkig lijkt het erop dat veel wintersportvakanties (met de juiste voorbereidingen) gewoon door kunnen gaan dit jaar! Natuurlijk ga jij beter, leuker en meer fashionable dan ooit terugkomen in 2022, maar wat zijn nu precies de trends op het gebied van skikleding? Oftewel: welke trends gaan we zéker terug zien op de piste in 2022?

skijas skijas

Camo skijas

Hoewel camouflage oorspronkelijk natuurlijk bedoeld is om níet op te vallen, zul je met een camouflage wintersportoutfit juist wél de show stelen! Camouflagedesigns komen in veel verschillende vormen voor: als detail op de mouwen, maar natuurlijk ook gewoon als all-over print. Maar niet alleen skijassen zijn voorzien van dit fijne patroon, ook de leukste accessoires zijn verkrijgbaar in camoprint! En hoewel veel wintersporttrends gericht zijn op vrouwen, is dit voor de heren natuurlijk dé uitgelezen mogelijkheid om helemaal hip op wintersport te gaan! Camouflageprints zijn trouwens niet alleen verkrijgbaar in het oorspronkelijke groen, maar ook in wit, bruin, zwart en grijs!

 

skijas skijas

Panterprint skijas

Take a walk on the wild side! De panterprint kennen we al een tijdje, maar dit jaar kun je 'm zelfs meenemen op wintersport. Combineer het opvallende panterprintje met een zwarte skibroek om het enigszins te temperen of kies er juist voor om nóg meer op te vallen en mix de print met een roze item.

 

skianorak skianorak

Ski-anorak

Je kende 'm misschien al, maar ook deze winter zul je deze skijas weer vaak tegen gaan komen: de anorak! De anorak is oorspronkelijk ontstaan in het poolgebied, waar de jas voornamelijk door stoere werkmannen gedragen werd. Mede door de grote zak voorop, de fijne ventilatiegaatjes bij de oksels en de lange ritsen aan de zijkant, is de anorak helemaal geschikt om te dragen op wintersport!

 

skijas skijas

Skijas met bloemen

Dit is niet de eerste keer dat we bloemenprints voorbij zien komen op wintersport, maar wel de eerste keer dat we winterbloemen kunnen spotten! Dit jaar zijn de skijassen met bloemenprint namelijk niet voorzien van vrolijke kleurtjes, maar van donkere tinten. Een donkere bloemetjesprint geeft jouw wintersportoutfit een stoere, maar toch vrouwelijke touch!

 

skijas skijas

Psychedelische skijas

De psychedelische trend zagen we al op verschillende catwalks voorbijkomen in het najaar van 2021, maar nu dus ook op de piste! De print is oorspronkelijk afkomstig uit de jaren '60 en '70, waarin liefde, vrijheid en opstand de boventoon voerde. Ook in 2022 zijn deze thema's nog helemaal relevant, de comeback van deze print is dus eigenlijk heel logisch!

 

skijas skijas

Skijas met stippen

Deze trend is vooral voor de kids superleuk, de skijassen met stippen zijn namelijk megaschattig! De stippen zagen we al eens eerder als échte trend, maar is nu dus teruggekeerd als retrotrend. Combineer de gestipte skijas met een opvallende skibroek, zodat je je kind altijd heel eenvoudig in de gaten kunt houden op de piste.