Is zwemmen goed voor je?

Je kent ze wel, die mensen die op iedere verjaardag vertellen over hoe heerlijk het is om lekker een rondje te hardlopen. Maar niemand vertelt je hoe fijn het is om een verfrissende duik te nemen en een paar baantjes te zwemmen. Waag eens een sprong in het diepe en misschien wordt zwemmen wel jouw nieuwe favoriete sport! Of je nu jong of oud bent, fanatiek of juist lekker ontspannen, iedereen kan zwemmen!

zwemmenzwemmen

Waarom zwemmen?

Te druk, te moe, te whatever… In smoesjes bedenken zijn we vaak de beste! Maar die tijd is nu voorbij! Plan een vast sportmoment in je agenda en spreek met jezelf af dat je deze belangrijke afspraak na gaat komen. Het gaat immers om je gezondheid, dat lijkt me belangrijk genoeg om tijd in te investeren toch?

zwemmenzwemmen

Is zwemmen goed om af te vallen?

Het is natuurlijk heerlijk om een lekkere frisse duik te nemen, maar wat levert zo’n uurtje zwemmen nou eigenlijk op? We hebben goed nieuws voor je! Tijdens een uurtje zwemmen verbrand je al snel zo’n 500 calorieën. Ook gebruik je tijdens het zwemmen (bijna) alle spieren in je lichaam, het is dus een echte full body work-out! Voor jou dus geen legdays of andere onzin, jij traint gewoon je hele lichaam in één keer!

Bij zwemmen hoef je niet bang te zijn voor zware blessures, het heeft namelijk een hele lage impact op je gewrichten. Daarnaast ontspannen je spieren in het water, waardoor zwemmen ook heel geschikt is als hersteltraining van bijvoorbeeld het hardlopen.

zwemmenzwemmen

Is zwemmen gezond?

Zwemmen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid! Dus zit je in een dipje? Ben je een beetje gestrest? Of ben je niet echt een ochtendmens? Een vroege duik in het water verbetert je humeur, reduceert stress en laat je gelijk goed wakker worden!

zwemmenzwemmen

Aqua bootcamp

Bootcamp is niet alleen in de buitenlucht heel populair, maar ook in steeds meer zwembaden kun je bootcampen! Het is net even leuker dan gewoon baantjes trekken en je moet net even “dieper gaan”. Het aqua bootcampen is nog geen standaard les, check dus snel of ze deze les ook al aanbieden in jouw plaatselijke zwembad!