Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

MTB schoenen

Met mountainbikeschoenen kun je gebruikmaken van klikpedalen, deze hebben als grootste voordeel dat er weinig energie verloren gaat. Door je voet naar binnen of naar buiten te draaien komt de schoen los van het pedaal en kun je gemakkelijk afstappen! Lees meer...

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Eigenschappen

Mountainbikeschoenen hebben een stevige zool met een grof profiel, hierdoor heb je ook voldoende grip als je een stukje moet lopen over ruige paden. Daarnaast ligt het schoenplaatje verzonken in de zool, waardoor je hier geen hinder van ervaart. De schoen is vaak zeer robuust ontworpen, maar toch zijn deze altijd goed schoon te maken. Dus zelfs als je door een grote modderpoel gereden bent, kun je de schoenen gemakkelijk schoonmaken.

Klikpedalen en schoenplaatjes

Mountainbikeschoenen zijn ontworpen om te gebruiken in combinatie met SPD klikpedalen, maar dit kan alleen als er onder de schoenen ook een bijbehorend schoenplaatje bevestigd is. Een mountainbikeschoen heeft een tweepuntsbevestiging voor de SPD schoenplaatjes, het is dan ook heel belangrijk dat je de juiste schoenplaatjes koopt.

Voordelen

Als je een flinke sprong wilt maken of even je voor- of achterwiel op moet tillen is het natuurlijk wel zo fijn als je voeten goed op de pedalen blijven staan. Met mountainbikeschoenen zit je vast in de SPD klikpedalen en heb je dus geen kans dat je er per ongeluk van afglijdt! Doordat je vastzit neem je automatisch ook een goede houding aan, waardoor je minder kans hebt om een blessure op te lopen. En je hoeft natuurlijk niet bang te zijn dat je niet loskomt, door je voet naar binnen of buiten te draaien heb je jezelf binnen no-time bevrijd!