Duurzaamheid

Er wordt veel gesproken over duurzame kleding, ecologische kleding en eerlijke kleding. Maar wat is duurzame kleding precies? Bij het produceren van duurzame kleding ligt de focus vooral op milieuvriendelijke materialen en gezonde werkomstandigheden, oftewel met liefde voor mens en natuur.

Plutosport duurzaamheid

Onze duurzame merken

BUFF

Passion for nature

De revolutionaire REPREVE® technologie stelt Buff in staat plastic flessen een tweede leven te geven en deze om te zetten naar 100% gerecyclede microvezels. Dé basis van de bekende Buff nekwarmers!

arrow-rightShop BUFF

Didriksons

Reduce, Reuse, Recycle

Tijdloze designs, kleding die lang meegaat, het aanbieden van reparatiesets en het aanmoedigen van het doorgeven van de producten. En dat ook nog eens gemaakt van duurzame materialen. Reduce, Reuse, Recycle!

arrow-rightShop Didriksons

Jack Wolfskin

 

Zonder ook maar iets in kwaliteit in te leveren is het Jack Wolfskin gelukt warmte isolatie te fabriceren en snijresten te gebruiken voor het perfecte water- en vuilafstotende membraan, dit alles van gerecyclede materialen!

arrow-rightShop Jack Wolfskin

O'neill

Ontstaan om van de natuur te kunnen genieten

De O'Neill Blue lijn bestaat uit producten gemaakt van 30%-99% duurzame materialen, inclusief gerecyclede materialen uit land-, zee- en kustomgevingen.

arrow-rightShop O'neill

Helly Hansen

 

Helly Hansen is een voorstander van een verantwoordelijk gebruik en genot van de oceanen, de bergen en de natuur. Zo zijn 90% van de Helly Hansens stoffen Bluesign® gecertificeerd en gebruiken ze voor de waterdichtheid een PFC-vrije bewerking.

arrow-rightShop Helly Hansen

Tommy Hilfiger

 

Onder de noemer 'Tommy For Life' maken zij bijvoorbeeld gedragen en beschadigde kleding weer zo goed als nieuw, waardoor het een tweede leven kan krijgen! Daarnaast gebruiken zij alleen nog maar materialen die deel uitmaken van een duurzame cyclus.

arrow-rightShop Tommy Hilfiger

North Sails

 

Het zal je niet verbazen dat North Sails koers zet richting schonere oceanen en een betere toekomst voor de komende generaties! North Sails heeft grote ambities en heeft vijf Sustainable Development Goals uitgekozen die zij actief willen steunen.

arrow-rightShop North Sails

Duurzaam ondernemen bij Plutosport

Verpakkingen

Al onze dozen zijn STIP-gecertificeerd. Voor de productie van deze dozen is louter en alleen hout gebruikt uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen. STIP draagt bij aan een groene leefomgeving voor kinderen. Door op een verantwoorde manier gebruik te maken van hout kunnen ook toekomstige generaties blijven werken met dit mooie en praktische, natuurlijke bouwmateriaal.
Verder hebben wij sinds 2019 extra verpakkingsformaten voor onze bestellingen. Door onze artikelen in dozen te leveren die zo klein mogelijk zijn, verbruiken wij minder karton. Hierdoor is efficiënter vervoer mogelijk, wat de CO2 uitstoot door onze vervoerder ten goede komt.
Ook zijn onze verzendzakken gemaakt van duurzaam materiaal, bestaande uit 80% gerecyled plastic. Dit duurzame materiaal is gecertificeerd met het Blue Angel Ecolabel. De verzendzakken zijn net zoals de verpakkkingsdozen in verschillende formaten, waardoor er efficiënt vervoerd wordt.

Vervoer

Ook onze logistieke partner DHL is actief bezig groener te gaan bezorgen. Het GoGREEN project is in 2007 gestart en wij als Plutosport investeren hierin. Één van de GOGreen projecten is in samenwerking met Land Life Company, waarbij DHL zich actief inzet voor het herstellen van de natuur door middel van herbossingsprojecten.
Daarnaast heeft DHL als doel om voor het einde van 2022 volledig over te zijn gegaan op elektrisch vervoer of biodiesel dat tot 90% minder CO2 uitstoot. Hiermee hebben zij de grootste elektronische vloot van Nederland.
DHL streeft er ook naar om de nieuwe CityHubs duurzaam in te richten door middel van zonnepanelen te plaatsen en geen gas meer te gebruiken. Daarnaast investeert DHL in het wagenpark waarbij de bezorgauto's, fietsen en zelfgeproduceerde StreetScooters allemaal op stroomk rijden. Een andere innovatie op het gebied van het verminderen van de CO2-uitstoot is de hogere rolcontainer, welke 10% ruimer zijn en nog wel in vrachtwagens passen. Door de ruimte in vrachtwagens optimaal te benutten zullen minder ritten nodig zijn.

Afhalen en retourneren

Bij Plutosport is het mogelijk om bestellingen af te halen. De bestelde artikelen staan binnen een paar uur klaar en deze hoeft niet mee met de vervoerder. Deze service wordt veelal gebruikt door klanten uit de buurt die op fiets- of loopafstand wonen.
Om de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te beperken probeert Plutosport, in samenwerking met DHL, zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Extra zonde is dit als artikelen meerdere malen vervoerd worden omdat deze bijvoorbeeld worden geretourneerd. Om te voorkomen dat artikelen worden teruggestuurd vanwege bijzondere pasvormen of verkeerde maatvoering streeft Plutosport ernaar de consument zo duidelijk mogelijk te maken wat er van een artikel (en maat) verwacht kan worden. Zo vind je bij de meeste producten een specifieke maattabel en wordt afwijkende maatinformatie duidelijk vermeld.

Verlichting

Bij de verbouwing van het kantoor en magazijn van Plutosport is alle verlichting vervangen. Elke ruimte is nu voorzien van LED-verlichting. Om energie te besparen staat de verlichting niet constant aan, maar deze slaat aan door middel van bewegingssensoren. Deze LED-verlichting verbruikt minder dan de helft van de energie in vergelijking met de lampen die wij hiervoor in gebruik hadden. Daarnaast gaat deze verlichting langer mee.

Afval

In het magazijn wordt al het afval gescheiden, zodat het plastic en karton gerecycled kan worden.
Daarnaast hebben wij in 2019 nieuwe watermachines geïnstalleerd. Dit heeft onze plastic flessen vervangen waardoor wij het gebruik van plastic flessen is verminderd met 90%.

De meest verkochte duurzame artikelen van dit moment