Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

You care? Choose fair!

Gaat de Elfstedentocht er ooit weer van komen? En hoeveel hittegolven gaan er dit jaar voorbij komen? Onze planeet heeft het zwaar te verduren en de balans in deze wereld lijkt stukje voor stukje te verdwijnen. Wij zijn hier als mens grotendeels zelf verantwoordelijk voor. Maar wat zijn de gevolgen? En wat kunnen wij wél doen om de wereld een beetje beter te maken?


Wat kunnen wij doen?

Kies bewust

Kies bewust!

Kies bewust!

Check in de labels of omschrijvingen of het kledingstuk een keurmerk heeft.

Om deze te verdienen moet het kledingstuk aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van productie, materiaal of arbeid.

Retourneren

Retourneren?

Je kan niet meer terug!

Retourneren, het is zo makkelijk en vaak ook gratis. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat dit voor veel extra ritjes (en dus uitstoot!) zorgt?

Natuurlijk is het fijn om de retourmogelijkheid te hebben als iets niet naar je zin is. Maar gebruik jij deze service ook iets te vaak? Gewoon omdat het zo makkelijk is?

Tip: vrijwel alle artikelen op Plutosport.nl zijn voorzien van een uitgebreide maattabel. Check daar je maat en voorkom die extra rit!

Kleding wassen

Kleding wassen

Ik was het niet!

Hoor jij bij die 20% die een spijkerbroek na 2x dragen (uit gewoonte!) al in de wasmand gooit?
Zonde! Een wasbeurt kost gemiddeld 55 liter water én wassen zorgt voor meer dan de helft van de slijtage aan jouw kleding.

Dus...

Hang je kleding op en was deze alleen bij vlekken of vieze geurtjes. Bespaar water en geniet zo lang mogelijk van de mooiste pronkstukken uit jouw garderobe.

Plastic afval

Plastic

Van plastic zak naar maatpak

Vaker en vaker krijgen afval en slecht afbreekbare materialen een tweede leven. Ze worden zelfs in kleding verwerkt!

Een jas gemaakt van PET-flessen, een shirt van visnetten of schoenzolen met een basis van versleten autobanden. Een schonere oceaan én een toffe outfit. Wat wil je nog meer?

Kies jouw kleding bewust!


Wist je dat?Bekijk de merken

Buff

Buff – Passion for nature

De revolutionaire REPREVE® technologie stelt Buff in staat plastic flessen een tweede leven te geven en deze om te zetten naar 100% gerecyclede microvezels. Dé basis van de bekende Buff nekwarmers!

Buff
Hydrapak

HydraPak – Hydration Made Better

HydraPak vindt het belangrijk dat het water dat je drinkt geen giftige stoffen bevat en maakt daarom alle drinksystemen van het duurzame materiaal thermoplastische polyurethaan. TPU is 100% BPA- en PVC-vrij en voldoet aan de strengste normen voor de voedselveiligheid ter wereld!

Hydrapak
Didriksons

Didriksons – Reduce, Reuse, Recycle

Tijdloze designs, kleding die lang meegaat, het aanbieden van reparatiesets en het aanmoedigen van het doorgeven van de producten. En dat ook nog eens gemaakt van duurzame materialen. Reduce, Reuse, Recycle!

Didriksons
Jack Wolfskin

Jack Wolfskin

Zonder ook maar iets in kwaliteit in te leveren is het Jack Wolfskin gelukt warmte isolatie te fabriceren en snijresten te gebruiken voor het perfecte water- en vuilafstotende membraan, dit alles van gerecyclede materialen!

Jack Wolfskin
O’Neill

O’Neill - Ontstaan om van de natuur te kunnen genieten

De O’Neill Blue lijn bestaat uit producten gemaakt van 30%-99% duurzame materialen, inclusief gerecyclede materialen uit land-, zee- en kustomgevingen.

O’Neill
Save the Duck

Save the Duck – Respecting the planet, in style

Doet er alles aan om wreedheid tegen dieren tegen te gaan. Save the Duck gebruikt onbewerkte en gerecyclede materialen. Alles met zorg voor het milieu en de waarde hiervan op lange termijn in het achterhoofd.

Save the Duck

Duurzaamheid bij Plutosport