Fiets regenpakken voor heren

In Nederland wil er nog weleens een onverwacht buitje vallen. Stap je op de fiets, dan is het verstandig een regenpak mee te nemen. Met een regenpak ben je voorbereid op natte omstandigheden en kom je droog aan op de plek van bestemming. Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar het regenpak aan moet voldoen. Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De belangrijkste eigenschappen

Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Natuurlijk moet een regenpak waterdicht zijn, maar er is nog een belangrijke eigenschap waaraan een regenpak moet voldoen om jou optimaal te kunnen beschermen. Het regenpak moet ook over ademend vermogen beschikken. Het pak moet in staat zijn om transpiratievocht af te voeren naar buiten toe. Bezit het regenpak deze eigenschap niet, dan kan transpiratie niet weg en word je alsnog nat.

De waterdichtheid van een regenpak wordt aangegeven in een waterkolom, in onderstaand overzicht kun je zien wat de verschillende waardes betekenen.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Waar kan je verder op letten?

De belangrijkste eigenschappen van een regenpak zijn dus waterdichtheid, winddichtheid en ademend vermogen. Waar je verder op kan letten is of het regenpak over een capuchon beschikt, zodat je hoofd ook beschermd wordt tegen de regen. Let erop dat de capuchon goed aansluit om je hoofd, maar dat je gezichtsveld niet beperkt wordt.

Verder kan je erop letten of de regenbroek makkelijk aan en uit te trekken is. De meeste regenbroeken zijn voorzien van korte ritsen aan de onderkant van de broekspijpen. Zo kun je je schoenen aan houden als je de broek aan of uittrekt.

Nog een aandachtspunt is of de mouwen van de regenjas en de broekspijpen van de regenbroek goed af te sluiten zijn. Meestal is dit mogelijk door middel van bijvoorbeeld klittenband, waardoor je de mouwen en broekspijpen smaller kan maken.

Let op dat je het regenpak niet te klein koopt. Het regenpak trek je over je gewone kleding aan en moet dus iets ruimer zitten. Niet te ruim, want dan ondervind je weerstand van het pak en word je gehinderd tijdens het fietsen.

Wasvoorschriften

Laat het regenpak goed drogen na gebruik. Maak het regenpak schoon met warm water en een spons. Wil je het pak wassen? Check dan de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het regenpak, zodat de kwaliteit van het pak behouden blijft.

Tips

Vaak bevatten de regenpakken een aantal reflecterende details. Om nog meer op te vallen in het regenachtige, donkere, grauwe weer kun je extra reflecterende accessoires dragen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.