Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Padelrackets

Hoewel padel wel iets wegheeft van squashen en tennissen, heb je er toch een apart racket voor nodig: het padelracket! Het padelracket is verkrijgbaar in drie verschillende vormen, namelijk met een rond blad, een traanvormig blad en een diamantvormig blad. Maar welk padelracket past bij jou? En waar moet je precies op letten als je een padelracket gaat kopen? Lees meer...

18 Artikel(en)

18 Artikel(en)

Wat is een padelracket?

Bij padel gebruikt je een kleiner racket dan bij squash en tennis, tevens is het racket ook iets dikker. Het padelracket heeft een stevige buitenkant die meestal bestaat uit grafiet, glasvezel of carbon, dit zorgt ervoor dat het racket stevig is en voldoende weerstand biedt. De binnenkant van het padelracket wordt gemaakt van (schokdempend) rubber dat ervoor zorgt dat je de bal comfortabel en goed kunt raken. Vooral het gebied waar het padelracket de bal raakt is heel belangrijk, dit wordt ook wel de sweet spot genoemd. Bij de verschillende soorten rackets zit deze sweet spot op een andere plaats en ieder merk gebruikt zijn eigen technieken en materialen om het padelracket zo effectief en efficiënt mogelijk te maken.

Welk padelracket heb ik nodig?

Als je een padelracket gaat kopen is het verstandig om als eerste te bedenken welke vorm het blad van het padelracket moet hebben.

Rond blad
Een padelracket met een rond blad wordt vooral gebruikt door beginnende spelers. Het ronde blad heeft een groter oppervlak en een grotere sweet spot dan het traanvormige en diamantvormige blad en daardoor kun je met het padelracket met het ronde blad dus meer ballen raakslaan! Bij een padelracket voor beginners zit het meeste gewicht vaak in het laag in het racket, waardoor je voldoende controle kunt houden over het racket en gemakkelijker technieken aan kunt leren.

Traanvormig blad
Een padelracket met een traanvormig blad biedt een goede combinatie tussen kracht en controle en is vooral geschikt voor mensen die de techniek van padel al goed onder de knie hebben. Het traanvormige padelracket wordt dan ook vaak gekozen als opvolger van het padelracket met een rond blad. Bij het traanvormige padelracket bevindt de sweet spot zich meer richting de bovenkant van het racket en door het aerodynamische ontwerp heeft het racket een vlotte zwaai.

Diamantvorming blad
Ben jij al een gevorderde padelspeler? Dan kun je gerust kiezen voor een padelracket met een diamantvormig blad. De sweet spot van dit racket bevindt zich hoger op het racket en is tevens iets kleiner dan bij de eerdergenoemde rackets, hierdoor kunnen gevorderde spelers de bal flink hard raken met dit racket! Bij een padelracket voor gevorderden ligt het gewicht vaak hoger in het racket, waardoor het met dit racket wel lastiger is om goede controle te houden over de bal. Wel kun je hierdoor meer kracht meegeven aan de bal, mede daardoor wordt het diamantvormige racket alleen gebruikt door de echte padelspecialisten.

Hoe kies je een padelracket?

Naast de vorm van het blad spelen er natuurlijk nog een aantal belangrijke factoren mee om te bepalen welk padelracket je gaat kopen! Het gewicht is één van die belangrijke factoren en iedere gewichtsklasse heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een licht padelracket kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig en soepel bewegen, maar je kunt er minder hard mee slaan dan met een zwaar padelracket. Een zwaar padelracket zorgt er daarentegen juist weer voor dat je meer weerstand ervaart dan met een licht padelracket. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een zacht of een hard padelracket. Een zacht padelracket heeft als groot voordeel dat je er veel controle mee over de bal kunt houden, maar je moet met een zacht racket wel meer kracht zetten om een harde bal te slaan. Een hard padelracket zorgt er daarentegen juist voor dat je de bal flink wat power mee kunt geven, maar biedt wel minder controle.

Tip

De grip van een padelracket is bij ieder racket nagenoeg hetzelfde. Is de grip te klein voor jouw hand? Dan kun je deze eenvoudig wat breder (laten) maken door er griptape over te plakken.