Hardloopkleding

In de zomer is het niet moeilijk te bepalen welke hardloopkleding je aantrekt. Maar hoe zit het als het wat kouder is, er veel wind staat of het regent? Deze weersomstandigheden zijn geen excuus om niet te gaan hardlopen. Lees meer...

Producten 1-24 van 1287

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1287

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke kleding heb ik nodig?

Als je de juiste hardloopkleding aanschaft, kun je elk seizoen comfortabel en met plezier hardlopen. Belangrijk is dat hardloopkleding functioneel is. De kleding moet van materiaal gemaakt zijn dat de lichaamstemperatuur reguleert, het transpiratievocht snel afvoert en bescherming biedt tegen wind en regen. Bekende merken als Nike, Adidas, Asics en Brooks bieden hardloopkleding aan voor heren, dames, jongens en meisjes. We geven je graag tips, zodat je weet waar je op moet letten.

Bovenkleding

Goede (winter) hardloopkleding bestaat uit het drie lagen systeem. Allereerst is een thermoshirt van belang. Deze zorgt voor een snelle afvoer van transpiratie en moet goed op het lichaam aansluiten. Een thermoshirt is er met korte en met lange mouwen. De functie van de tweede laag is dat het lichaam warm wordt gehouden en dat de transpiratie uit de eerste laag verder afgevoerd kan worden. Voor deze tweede laag is een hardloopshirt met korte of lange mouwen geschikt. De derde laag biedt bescherming tegen regen en wind. Een hardloopjack is bedoeld voor deze derde laag. Belangrijk is dat deze ademend, winddicht en waterafstotend is.

Onderkleding

Wat betreft onderkleding is er de keuze uit een korte, een lange of een ¾ hardloopbroek. Er is keuze uit een strakke sportlegging, ook wel running tight genoemd, of een wijdere broek. Een sportlegging zit comfortabel en geeft je veel bewegingsvrijheid. Een wijdere hardloopbroek moet van een ademende, niet te zware stof gemaakt zijn. Als het niet te koud is kun je ook nog kiezen voor een hardloopshort. Koude knieën zijn gevoeliger voor blessures. Wanneer de temperatuur 10 graden Celsius of minder is wordt het dragen van een hardloopshort afgeraden. Het is ook mogelijk een thermobroek onder je hardloopbroek te dragen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Sokken

Het is belangrijk goede sokken te dragen om blessures en blaren te voorkomen. Er zijn verschillende soorten hardloopsokken. Belangrijk is dat de sokken naadloos zijn, ondersteuning bieden en transpiratie goed kunnen afvoeren. Naast de hardloopsokken zijn er ook compressiekousen. Deze bieden extra ondersteuning en zorgen er voor dat de bloedcirculatie in de spieren wordt verbeterd, waardoor je spieren minder snel verzuren en je langer door kunt lopen. Het is van belang de juiste maat sokken te dragen, om blessures te voorkomen.

Compressiekleding

Compressiekleding is iets anders dan thermokleding. Compressiekleding biedt ondersteuning terwijl thermokleding is ontworpen om de lichaamstemperatuur te reguleren. Compressiekleding is dunne kleding die druk uitoefent op de spieren. De kleding zorgt voor een betere houding en gaat blessures tegen. Door deze kleding te dragen herstellen je spieren sneller. Compressiekleding zorgt ervoor dat je langer en efficiënter kan trainen. Compressiekleding is verkrijgbaar in de vorm van een shirt, broek en sokken.

Sportondergoed

Ook sportondergoed moet van ademend materiaal gemaakt zijn en het transpiratievocht snel afvoeren. Deze laag zit het dichtste tegen je lichaam aan en daarom is het van groot belang dat sportondergoed van het juiste materiaal gemaakt is en ondersteuning biedt. Er zijn boxers en sportbeha’s.

Thermokleding

Thermokleding zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en dat transpiratie snel wordt afgevoerd. In de winter houdt deze kleding je warm terwijl de thermokleding die geschikt is te dragen in de zomer een verkoelende werking heeft. Thermokleding dat geschikt is voor de zomer moet goed aansluiten op het lichaam, terwijl thermokleding voor de winter juist losser om het lichaam moet zitten. Thermokleding is verkrijgbaar in de vorm van een shirt (lange- en korte mouwen of mouwloos) en een broek.

Tip

Maak je outfit compleet met hardloopschoenen, reflectiemateriaal en accessoires! Ieder onderdeel van hardloopkleding op onze website bevat uitgebreide informatie en tips.

Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!