Padelkleding

Hoewel je voor padel wel een speciaal padelracket en speciale padelballen aan moet schaffen, ligt dat bij kleding net even anders! Voor padel volstaat het namelijk om normale tenniskleding te dragen, het is vooral belangrijk dat je lekker kunt bewegen in de kleding.

Producten 1-24 van 175

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 175

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke padelkleding heb ik nodig?

Padel is tegenwoordig helemaal hot. Niet voor niets wil jij ook de padelbaan op. Om daar goed voor de dag te komen, is het verstandig om eerst na te denken over je uitrusting. Dit zou namelijk zomaar het verschil kunnen maken. Daarnaast beweeg jij je ook gewoon een stuk fijner over de baan als je de juiste kleren draagt. Het is allereerst goed om te weten dat padelkleding te vergelijken valt met tenniskleding. Als het koud is, trek je sneller laagjes aan of kies je voor een lange outfit. ‘s Zomers bestaat de padelkleding van dames vaak uit een padelrokje, terwijl padelkleding voor heren al snel uitdraait op een padelshort. In deze speciale kleding, onder meer gemaakt door merken als Adidas en Reece, kunnen padelballen makkelijk bewaard worden tijdens het spel.

Waar moet goede padelkleding aan voldoen?

Padelkleding moet gemaakt zijn van licht materiaal. Het is immers niet fijn om zwaar belast een potje te padellen. Vaak zijn de kledingstukken dan ook gemaakt van polyester, een materiaal dat transpiratievocht snel afvoert en ook voldoende ademt (draag nooit te strakke kleding). Nike gebruikt hier bijvoorbeeld de Dri-FIT techniek voor. Dit ondersteunt jouw natuurlijke afkoelsysteem door zweet af te voeren en over het oppervlak van het materiaal te verdelen. Hierdoor verdampt zweet sneller en blijf je droog tijdens het sporten.