Heren Fitness

Het is natuurlijk heel belangrijk om voldoende te bewegen, maar met welke sport werk je zowel aan je conditie als aan je kracht? Juist! Met fitness! Het is dan ook niet zo gek dat fitness één van de populairste indoorsporten van Nederland is. Fitness jij liever in de sportschool? Of heeft thuis sporten jouw voorkeur? Lees meer...

Producten 1-24 van 494

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 494

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom fitness?

Tijdens het fitnessen word je niet alleen fitter, maar je wordt ook sterker! Als je regelmatig gaat fitnessen zul je merken dat je lichaam hier positief op reageert, zo wordt onder andere de bloedsomloop gestimuleerd, zal je bloeddruk over het algemeen gaan dalen én wordt de hartspier sterker. Daarnaast heeft ook je mentale gezondheid er baat bij als je frequent fitnesst, veel mensen vinden het namelijk heerlijk om tijdens een uurtje sporten hun hoofd leeg te maken. Een bijkomend voordeel is dat je tijdens het sporten het stofje dopamine aanmaakt, dit stofje staat ook wel bekend als gelukshormoon en wordt aangemaakt door je eigen lichaam om jou te belonen voor je goede werk!

Thuisfitness

Wat is er nu makkelijker dan thuis aan de slag te gaan om fit te worden en in vorm te komen? Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is je sportoutfit aantrekken en je bent gelijk ready to rumble! Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden en weersomstandigheden, er is dus echt geen enkel excuus te bedenken om niet te gaan fitnessen. Vind je het lastig om zelf een goede work-out in elkaar te zetten? Kijk dan eens op internet, hier staan namelijk tal van schema’s en video’s met work-outs in verschillende niveaus en van verschillende lengtes. En hoewel er in de sportschool waarschijnlijk meer fitnessapparaten staan dan bij jou thuis, hoeft dat niet te betekenen dat je een bepaalde spiergroep niet kunt trainen. Zelfs zonder fitnessmaterialen kun je immers een hele goede full body work-out doen!

Sportschool

Maar ook de sportschool kent natuurlijk een aantal voordelen! Zo betaal je maandelijks je abonnement en voel je je misschien wel verplicht om twee (of meer) keer per week een uurtje te knallen in de sportschool. Daarnaast kun je bij veel sportscholen deelnemen aan speciale lessen en sommige mensen hebben die extra stok achter de deur nou eenmaal nodig!

Sportschool versus thuis sporten

Het is vooral heel belangrijk om te kiezen voor een optie die bij jou past! Sport jij liever in een rustige omgeving waar niemand iets van je verwacht en je lekker jezelf kunt zijn? Kies er dan voor om een gym at home te creëren. Maar haal jij meer energie uit het trainen op alle verschillende apparaten en is de sportschool bij jou om de hoek? Dan kun je er misschien beter voor kiezen om naar de sportschool te gaan!