Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Indoorkleding

Basketbal, badminton, squash en tafeltennis zijn voorbeelden van indoor sporten. Wat trek je aan als je gaat sporten in een sportzaal? En waar moet deze kleding aan voldoen? Wij geven je graag informatie en tips. Lees meer...

19 Artikel(en)

19 Artikel(en)

Welke indoorkleding heb ik nodig?

Als je binnen sport hoef je geen rekening te houden met weersomstandigheden. Over het algemeen zijn een shirt en een short voldoende om te dragen. Houd er wel rekening mee dat je de spieren opwarmt voordat je aan de training of wedstrijd begint. Dit zorgt dat de spieren soepel zijn en minder gevoelig zijn voor scheurtjes. Ook na afloop is het belangrijk dat je je spieren warm houdt en zodat deze geleidelijk af kunnen koelen. Een trainingspak biedt dan uitkomst.

Shirts en shorts

Als bovenkleding kun je een shirt of een polo aantrekken. Een polo is sportief, maar heeft door het kraagje een iets chiquere uitstraling dan een T-shirt. Belangrijk is dat het shirt of de polo soepel om je lichaam heen valt en je er ongehinderd in kan bewegen. Als onderkleding kun je kiezen voor een short, of heel eventueel een lange broek.

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren. Om te zorgen dat het lichaam droog blijft en niet te snel afkoelt, is het van belang dat het sportshirt dit transpiratievocht afvoert naar de buitenlucht.

Trainingspakken

Draag een trainingspak zodat je warm blijft op de weg naar de sportzaal toe. Zo zijn de spieren niet ijskoud voordat je aan de warming-up begint. Deze warming-up is van belang, om te zorgen dat je spieren warm en soepel worden. Tijdens wedstrijden maak je veel explosieve en onverwachte bewegingen die opgevangen moeten worden door de spieren. Door de spieren op te warmen tijdens de warming-up stoom je deze klaar voor het echte werk.

Als je zorgt dat de spieren na een training of wedstrijd geleidelijk afkoelen, verminderd dit de spierpijn. Door na de training of wedstrijd een trainingspak te dragen kun je de temperatuur van het lichaam reguleren, zodat het lichaam niet te snel afkoelt.

Tips

Voor de dames… denk ook aan een goede sportbeha! Zo krijgen je borsten de ondersteuning die zij nodig hebben tijdens het sporten.
Maak je indoor outfit af met een paar goede indoorschoenen! Deze dragen bij aan optimale prestatie en verminderen de kans op blessures.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.