Fietskleding

Weer of geen weer, fietsen kan altijd! Een recreatief fietstochtje, even op de fiets langs de supermarkt of echt als sport, je kunt met allerlei verschillende doelen fietsen. De juiste fietskleding zorgt dat je comfortabeler op de fiets stapt. Lees hier...

Producten 1-24 van 353

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 353

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke fietskleding heb ik nodig?

Op slecht weer kun je je kleden en dat hoeft dan ook geen reden te zijn om de deur niet uit te gaan. Voor ieder weertype is er fietskleding. Als bovenkleding kun je als richtlijn het 3-lagensysteem aanhouden. Als onderkleding moet je er vooral rekening mee houden dat je comfortabele kleding draagt en dat zadelpijn en schuring wordt voorkomen.

Bovenkleding

Bovenkleding kun je opbouwen uit 3 lagen. De eerste, onderste laag bestaat uit een onder shirt in de vorm van een thermoshirt . Deze laag neemt transpiratievocht op en voert dit af naar de tweede laag. Deze laag bestaat uit een fietsshirt. Dit shirt mag wat losser zitten, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen deze en de onderste laag. De laatste laag draag je alleen wanneer het regent, waait of er koud is. Deze buitenste laag bestaat uit een fietsjack. Deze jas houdt de wind buiten en is tegelijkertijd ventilerend, waardoor deze het transpiratievocht afvoert naar de buitenlucht.

Het is niet dat je niet kunt vertrekken zonder al deze lagen te dragen. Het is afhankelijk van het weer welke lagen je wel of niet aantrekt. Als het erg warm is kun je kiezen om de onderste laag weg te laten en de buitenste laag, de fietsjas, draag je alleen bij slecht of kouder weer.

Voor de dames is een goede sportbeha van belang. Een sportbeha biedt ondersteuning aan de borsten en zorgt ervoor dat deze niet gaan hangen. Aangezien de borsten geen spieren bevatten die de druk die tijdens het fietsen ontstaat op te vangen, neemt de sportbeha deze taak over.

Onderkleding

De onderkleding bestaat uit een fietsbroek. Er zijn lange, driekwart en korte fietsbroeken. De meeste fietsbroeken zijn strakke broeken die voorzien zijn van een zeem. De zeem is een kussentje dat onder het zitvlak en tussen het zadel zit, wat zadelpijn moet voorkomen. Vind je een strakke broek niet prettig, dan zijn er ook wijdere fietsbroeken. Als je daaronder een korte strakke broek of speciaal fietsondergoed aantrekt, heb je dezelfde voordelen als bij de strakke broek met zeem. De fietsbroeken zijn gemaakt van sneldrogend materiaal dat transpiratievocht snel afvoert.

Fietssokken

Bij een fietsoutfit denk je misschien niet meteen aan sokken, maar speciale fietssokken verhogen het fietscomfort. Fietssokken zijn speciaal gemaakt om transpiratievocht snel af te voeren, waardoor je voeten droog blijven. Daarnaast zijn fietssokken extra elastisch en beschermend rond de achillespezen.

Fiets regenkleding

In een land als Nederland is het altijd handig om regenkleding in je kast te hebben. Als je gaat fietsen kun je zomaar in een bui terecht komen. Belangrijk bij regenkleding is dat deze van waterdicht materiaal is gemaakt. Daarnaast moet regelkleding ventileren en transpiratievocht afvoeren, zodat je lichaam niet alsnog nat wordt van het zweet.

Ondertussen op het blog:
- Waarom Castelli fietskleding zo goed is?
- Wielrennen in de winter? Zo doe je dat!
- Wielrentips!