Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenkleding voor kinderen

Regent het, maar wil je met je kind toch even een frisse neus halen buiten? Met regenkleding aan is dit natuurlijk geen enkel probleem! Maar wanneer kies je nu voor een regenjas (en -broek) en wanneer kies je voor een poncho? Lees meer...

1-24 van 54

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 54

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Regenjas

Regenjassen zijn er tegenwoordig in veel verschillende kleuren, waardoor je kind én niet nat hoeft te regenen én er leuk uit kan zien! Met een regenjas aan hebben kinderen voldoende bewegingsruimte en kunnen zij lekker spelen! Een handig detail bij de regenjas is dat deze vaak voorzien is van twee afsluitbare zakken.

Om de outfit compleet te maken kun je ook een regenbroek aanschaffen, welke bijvoorbeeld goed van pas komt bij een tochtje op de fiets. Een regenbroek valt vaak wat ruim om de benen, hierdoor is het gemakkelijk om de regenbroek over je normale kleding aan te trekken.

Voor de allerkleinsten bestaan er zelfs regenpakjes die uit één stuk bestaan. Hierdoor kan er tijdens het kruipen en spelen ook geen regenwater bij de rug komen en blijft hij/zij warm en droog!

Regenponcho

Een regenponcho kan tijdens het buitenspelen of een dagje weg ook een goede oplossing zijn! Een poncho weegt niet veel en kun je daardoor zeer gemakkelijk meenemen. Ook het aantrekken van een poncho gaat heel makkelijk, waardoor je binnen twee tellen beschermd bent tegen de regen. De poncho kan gewoon over de kleding aangetrokken worden. Een groot voordeel van de poncho is dat deze ook de eventuele schoolrugtas droog kan houden.

Op de fiets vang je veel wind. Een nadeel van de poncho is dat deze op kan waaien waardoor niet alles bedekt is en je toch (deels) nat kan regenen.

Waterdicht en waterafstotend

De regenjassen, -broeken en -poncho’s hebben veelal getapete naden, om er zo voor te zorgen dat er geen water via de naden naar binnen loopt. Ook zijn de meeste jassen voorzien van een rits met een overslag, zodat ook hier het water niet verder kan.

Om aan te geven in welke mate de regenkleding waterdicht is, wordt gebruik gemaakt van de term waterkolom. Onderstaand wordt uitgelegd vanaf welke waterkolom een product waterdicht is.Tips

Berg de regenkleding altijd droog op, op deze manier blijft de functionaliteit van het materiaal zo goed mogelijk behouden. Hang het regenpak op en laat deze op een natuurlijke manier drogen. Door de regenkleding op de verwarming te leggen kunnen belangrijke functies, zoals de waterdichtheid, aangetast worden.

Tijdens een flinke regenbui kan het zicht behoorlijk afnemen. Wil je altijd goed zichtbaar zijn? Let er dan op dat de regenkleding voorzien is van reflecterende details.