Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Indoorschoenen

De vloer van een sportzaal is niet te vergelijken met een veld of andere ondergronden waar buitensporten op worden gespeeld. De schoenen voor indoorsporten vragen dan ook om andere eigenschappen. Demping en grip zijn de belangrijkste functies die de schoen moet hebben. Waar je verder nog op moet letten bij het kiezen van de juiste indoorschoenen? Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Eigenschappen indoorschoenen

Indoorschoenen zijn te gebruiken voor bijvoorbeeld sporten als volleybal, squash, basketbal, badminton, gym en dansen. Indoorsportschoenen moeten voldoen aan een aantal criteria.

Demping

De vloeren in een zaal zijn hard en daardoor is één van de belangrijkste vereisten dat een indoorschoen goede demping biedt. Tijdens beweging, springen en rennen krijgt je lichaam veel te verduren. Schoenen met de juiste schokdemping vangen de krachten op die op je enkels, knieën en heupen komen te staan. Hierdoor verminder je de kans op blessures. Indoorschoenen moeten daarnaast voldoende steun en stabiliteit bieden.

Grip

De buitenzool moet goede grip bieden, zodat je niet uitglijdt. De zool van indoor schoenen is zo gemaakt dat deze voldoende grip biedt, maar je er ook goed mee kan draaien. Lengte- en dwarslijnen in de buitenzool zorgen voor stabiliteit en daarnaast voorkomen ze uitschuiven. Speciale non-marking zolen voorkomen zwarte strepen op de vloer van de sportzaal.

Hielkap

De hiel moet goed omsloten zijn als je de schoenen hebt vastgemaakt. Aan beide kanten van je voeten mag er geen vinger tussen passen. De hielkap moet je hele voet omvatten en de hiel mag niet op en neer schuiven in de hielkap. Verder is het belangrijk dat de indoorschoenen ventilerend zijn, zodat je geen natte voeten krijgt tijdens het sporten.

Hoogte indoorschoenen

Er zijn halfhoge en lage indoorschoenen. De halfhoge schoenen geven wat extra ondersteuning, maar zijn daarentegen wel zwaarder dan de lage indoorschoenen. Lage indoorschoenen zijn meer geschikt voor snelle draaibewegingen en hoge sprongen.

Technologieën

Er zijn merken die speciale technologieën toepassen op de trainingspakken. Zo maakt Asics bij een aantal schoenen gebruik van het Stability Cradle systeem. Dit systeem wordt toegepast onder de middenvoet om voldoende stabiliteit te kunnen bieden. Kempa past het Torsion-supportsysteem toe, een technologie verwerkt onder de zool van de schoen. Deze technologie verhoogt de stabiliteit en biedt ondersteuning. Mizuno past de Wave technologie toe, een unieke technologie die zorgt voor demping en stabiliteit. In de productbeschrijvingen kun je lezen welke technologieën er toegepast zijn in de indoorschoenen.

Ballet- en dansschoenen

Ballet- en dansschoenen zijn net even anders dan de andere indoorschoenen. Balletschoenen hebben over het algemeen een leren of suède zool. Deze zool zorgt voor grip op de vloer, maar je kunt er wel soepel mee over de vloer glijden. Belangrijk is om deze schoenen niet buiten te dragen en na de les te luchten. Door te luchten blijft het leer soepel.

Dansschoenen worden meestal gemaakt van leer of een ademende kunststof. Goed leer vormt naar je voeten en daardoor zitten deze schoenen net als pantoffels. De zolen zijn flexibel, maar wel sterk. Dansschoenen kunnen een splitzool bevatten. De zool bestaat dan uit twee delen en is daardoor flexibelere dan wanneer er gebruik is gemaakt van één zool.

Tips

Pas je indoorschoenen in de namiddag. Je voeten worden gedurende de dag wat dikker. Trek de juiste sokken aan tijdens het passen van de schoenen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!