Hockey bescherming

Een hockeybal kan hard tegen je aan komen en kan voor nare blessures zorgen. Het gezicht, de scheenbenen, enkels en handen lopen het meeste risico tijdens een wedstrijd en moeten dan ook goed beschermd worden. Wij leggen graag uit welke bescherming je hiervoor kunt gebruiken. Lees meer...

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gebitsbescherming

Vanaf 1 augustus 2015 zijn mondbeschermers verplicht tijdens door de bond georganiseerde hockeywedstrijden. Ook tijdens minder officiële wedstrijden of trainingen raden wij aan gebitsbescherming te dragen. Er zijn een aantal voorwaarden waar de mondbeschermer aan moet voldoen. De beschermer:
 • moet goed vastzitten in de mond
 • moet gemakkelijk in- en uitneembaar zijn
 • mag niet storen bij je ademhaling en tijdens het praten
 • mag geen kokhalsneigingen veroorzaken
 • moet smaak- en reukloos zijn
 • moet goed te reinigen zijn
 • moet voldoende stevig zijn om bescherming te bieden

 • De gebitsbescherming is te verkrijgen in een maat voor volwassenen en voor junioren. Wij raden aan om voor de junior maat te kiezen als deze bedoeld is voor iemand van 10 jaar of jonger. Is de persoon die de beschermer gaat dragen 11 jaar of ouder, kies dan voor de senior maat.

  Scheenbeschermers

  Het dragen van scheenbeschermers is verplicht. Scheenbeschermers bedekken de schenen en de bovenkant van de enkels. Als je hockey speelt loop je het risico dat de hockeybal of de hockeystick van de tegenstander tegen je scheen komt en dit zorgt voor vervelende blessures. Scheenbeschermers voorkomen beurse plekken en soms zelfs breuken. De meeste scheenbeschermers zijn gemaakt van lichte kunststof en worden op zijn plek gehouden door klittenband.

  Handbescherming

  Handbescherming biedt bescherming als de stick laag bij de grond zit en de kans aanwezig is dat je met je hand over de grond schaaft of dat er een bal op komt. Handbescherming moet stevig en comfortabel zijn. Er zijn handschoenen die de hele hand bedekken en handschoenen die de hand en vingers bedekken, maar de duim vrij laten, wat voor meer bewegingsvrijheid zorgt.

  Gezichtsmasker

  De gezichtsmaskers zijn bedoeld om het gezicht van de lijnstopper te beschermen bij strafcorners. De gezichtsmaskers bieden geen volledige bescherming van het hoofd en mogen daardoor niet door keepers gedragen worden. De meeste gezichtsmaskers hebben verstelbare klittenband straps voor een goede pasvorm. Hierdoor blijft het masker goed zitten en is deze snel op en af te zetten.

  Tip

  Bespaar niet op hockey protectie. Het is van groot belang dat je goed beschermd wordt. Je kunt er blessures mee voorkomen en het zorgt voor meer hockeyplezier!

  Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.