Jassen voor kinderen

Kinderen spelen graag buiten. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook als het regent, stormt of sneeuwt. Belangrijk dus om voor de verschillende weertypen een jas in huis te hebben. Maar welke jassen zijn er en waar moet je op letten?

Lees meer...

Producten 1-24 van 220

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 220

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Winterjassen voor kinderen

In de winter wil jij natuurlijk dat jouw kind er cool bij loopt. Aangezien het weer in Nederland behoorlijk onvoorspelbaar en wisselvallig is, kun je het beste kiezen voor een wind- en waterdichte jas. De waterdichtheid van een jas wordt uitgedrukt in waterkolom. ‘Waterkolom’ wordt uitgedrukt in het aantal millimeter. Dit is wat dat inhoudt:

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Heeft jouw kind het snel warm of is hij zij constant aan het rennen, fietsen en bewegen? Let er dan op dat de jas ademende eigenschappen heeft. Deze jas voert warmte af naar buiten, zodat een jas niet als ‘heet’ wordt ervaren.

Voor- en najaarsjassen

In de tussenseizoenen is een winterjas vaak te warm, maar is het nog te koud om jouw kind zonder jas naar buiten te laten gaan. Een tussenjas is dan de oplossing! Tussenjassen houden kou, wind en regen tegen, maar zijn niet perse heel warm van zichzelf.

Veel tussenjassen zijn voorzien van een capuchon, maar helemaal waterdicht zijn ze meestal niet. In de productomschrijving is terug te vinden in hoeverre de jas waterdicht is.

Softshell jas

Ook een softshell jas kan gebruikt worden als tussenjas. De softshell jas voor kinderen is ademend, winddicht en waterafstotend en daardoor geschikt voor veel weertypes.

Doordat er ook elastaan verwerkt is in softshells zijn deze zeer flexibel wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid. De binnenkant van de jas is vaak gevoerd met fleece materiaal, hierdoor kun je de jas ook prima dragen op de koudere herfstdagen.