Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Heren wandelen

Heren wandelen Wandelen is een gezonde en een ontspannen activiteit, die door veel mensen wordt uitgevoerd. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig voor een zorgeloze wandeling? Lees meer...

1-24 van 993

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 993

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Actief en ontspannen

Wandelen heeft een positief effect op het hart, bloedvaten, spieren, botten, longen en hersenen! Je kan dus wel zeggen dat wandelen goed is voor je gezondheid. En ondanks dat je het misschien niet zou verwachten, kun je met een uurtje stevig wandelen al 250 kcal verbranden!

Daarnaast is niets lekkerder dan even je hoofd leeg maken na een dag hard werken. Tijdens een wandeling in de buitenlucht kom je niet in de verleiding van alle computerschermen en telefoons, even lekker helemaal ontspannen. Tijdens het wandelen kun je genieten van al het moois dat je ziet en je gedachten verzetten, het zorgt voor een stukje mentale ontspanning.

De wandeloutfit

Het is fijn om meerdere lagen te dragen tijdens het wandelen, dan kun je namelijk iets uit doen als je het warm hebt of juist een laag toevoegen als je het koud hebt. In de winter is het aan te raden om drie lagen te dragen, een vocht afvoerende laag, daaroverheen een isolerende laag en als laatste een wind- en waterdichte laag. ’s Zomers is het verstandig om luchtige kleding te dragen, zodat het lichaam warmte makkelijk kwijt kan. Het is dan ook zeer belangrijk dat de kleding beschikt over ademende en vocht afvoerende eigenschappen. Daarnaast kun je een petje dragen om de zon uit je gezicht te houden.

Wandelschoenen voor heren

Wandelschoenen vormen een belangrijk onderdeel van de wandeloutfit, ze beschermen je voeten tegen blessures en ander leed. Daarnaast bieden ze ook nog eens veel grip waardoor je op alle terreinen zorgeloos kunt lopen zonder uit te glijden. Wandelschoenen zijn verkrijgbaar in een hoge of een lage variant. Als je gaat wandelen in de bergen ligt het voor de hand om te kiezen voor een hoge wandelschoen, deze biedt namelijk extra veel steun rondom de enkel. Ga je op een vlak terrein lopen, tijdens een wandeling door de stad, dan voldoen lage wandelschoenen ook. Om je voeten nog extra te beschermen kun je wandelsokken dragen. Wandelsokken zijn vaak naadloos of hebben platte naden, hierdoor wordt de kans op blaren aanzienlijk verminderd.

Tips

Ben je nog niet in topconditie? Begin dan met rustig wandelen en bouw dit eventueel uit naar een hoger wandeltempo. Hetzelfde geldt voor de afstand.

Slecht weer bestaat niet, slechte voorbereiding wel! Zorg ervoor dat je weet welk weer je kunt verwachten tijdens je wandeling en tref hiervoor de juiste voorbereidingen.