Kinderen Wandelen

Even geen televisie, telefoons en computers.. In het bos, op het strand of gewoon een stukje door de stad. Buiten zijn is fijn, ook voor kinderen! Lees hier wat je allemaal nodig hebt als je met je kind naar buiten gaat om te spelen of een wandeling te maken. Lees meer...

Producten 1-24 van 296

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 296

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Is wandelen gezond?

Wandelen is leuk én gezond, ook voor kinderen! Tijdens het wandelen kun je nieuwe dingen ontdekken en lekker van de natuur genieten. In de zomer kun je heerlijk de zon in, in de herfst en lente kun je een “frisse neus” halen en met een beetje geluk kun je in de winter een wandeling door de sneeuw maken. Buiten zijn maakt ons vrolijk en geeft ons weer nieuwe energie!

Wandelen is goed voor je lichaam, je krijgt er sterkere spieren door. Ook train je je longcapaciteit, op deze manier kun je een goede conditie opbouwen.

Wandelkleding

Om te voorkomen dat je het te koud of te warm krijgt, kun je jouw kind het best meerdere lagen kleding aantrekken. Zo kun je hem/haar een extra laagje aantrekken bij kou, of juist een laagje uittrekken als het warmer wordt.

In de winter is het buiten natuurlijk kouder, het is dan aan te raden om als eerste laag een thermoshirt en thermobroek te dragen. Als tweede laag kun je er een pulli overheen doen en als derde laag draag je een warme wind- en waterdichte winterjas.

In de zomer heb je vaak al voldoende aan één of twee lagen, dit ligt aan de temperatuur. Je kunt dan gaan voor een luchtig shirt en eventueel een ademend vestje, zodat het lichaam de warmte goed kwijt kan. Als het zonnetje fel schijnt is het ook verstandig om een petje te dragen, op deze manier kun je je gezicht uit de zon houden.

Wandelschoenen

Voor ieder seizoen zijn er geschikte wandelschoenen te verkrijgen. Op de warme zomerse dagen is het heerlijk om sandalen te dragen, maar in de herfst in het bos zijn laarzen weer ideaal! Voor de langere afstanden bestaan er ook echte wandelschoenen voor kinderen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoge en lage wandelschoenen. De hoge wandelschoenen zijn uitermate geschikt voor wandelingen over bergachtige ondergronden, omdat de hoge schacht veel steun biedt aan de enkels. Voor wandelingen over geasfalteerde paden zijn lage schoenen ook goed genoeg. De lage wandelschoenen zijn iets luchtiger dan hoge wandelschoenen, dit kan vooral in de zomer prettiger zijn.

Tip

Check voor de wandeling het weerbericht, wordt er regen verwacht? Neem dan een regenjasje mee!