Hardlopen voor heren

Producten 1-24 van 718

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 718

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schoenen en sokken

Goede schoenen vormen de basis van jouw hardloopoutfit, ze ondersteunen de voeten en zorgen ervoor dat je op de juiste manier het asfalt raakt. Binnen de categorie schoenen wordt er onderscheid gemaakt tussen neutrale lopers en overpronerende lopers. Neutrale lopers landen op het midden of de buitenkant van de hiel en zetten af met het midden van de voorvoet. Overpronerende lopers landen op de buitenkant van de hiel, rollen dan vervolgens af naar de binnenkant van de voet en zetten ook met de binnenkant van de voorvoet weer af.

Naast bovengenoemde schoenen bestaat er ook nog Trailrunning schoenen, deze schoenen zijn bedoeld om in de vrije natuur en/of op onverharde paden hard te lopen.

Ook de sokken zijn zeer belangrijk bij het hardlopen! Goede hardloopsokken zijn naadloos en kunnen transpiratievocht afvoeren, zo blijven je voeten lekker fris. Daarnaast bieden hardloopsokken ondersteuning aan de voet, dit verkleint de kans op blaren en ander leed.

Drie lagen systeem

Met een goede outfit sla je twee vliegen in één klap, je verhoogt je sportprestaties én je loopplezier. Veel hardlopers zweren bij het drie lagen systeem, dit houdt in dat je meerdere lagen kleding over elkaar draagt. De eerste laag bestaat uit een thermoshirt, deze draag je direct op je lichaam. Het thermoshirt kan de lichaamstemperatuur reguleren, waardoor je het niet te koud of te warm krijgt. De tweede laag is een isolerende laag, deze moet het transpiratievocht vanuit de eerste laag verder naar buiten afvoeren en frisse lucht doorlaten naar binnen. De tweede laag is vaak een hardloopshirt met lange of korte mouwen. De derde laag is bedoeld om je tegen regen en wind te beschermen, een water- en winddicht hardloopjack is hier uitermate geschikt voor. Let wel op dat ook de derde laag ademend is, zodat het transpiratievocht volledig afgevoerd kan worden en het lichaam droog en fris blijft.

In de zomer kun je natuurlijk kiezen voor twee lagen of slechts één laag, dit is afhankelijk van de buitentemperatuur en van wat jij fijn vindt.

Als hardloopbroek kun je kiezen voor een lange tights of een korte short, ook dit hangt af van wat jij prettig vindt zitten.

Blessure support

Hardlopen is natuurlijk heel gezond, maar zoals bij iedere andere sport bestaat het risico om een blessure op te lopen. Tijdens het hardlopen is het vooral heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren, maar zelfs daarmee kun je niet alle blessures voorkomen. Veel blessures ontstaan namelijk geleidelijk en komen voort uit eerdere blessures. Om toch te kunnen sporten tijdens de blessure of om het herstel te versnellen, kun je ervoor kiezen om een brace te dragen of tape te gebruiken. Kijk voor meer blessure support hier.

Tip

Ga je ook in het donker hardlopen? Neem dan ook wat reflecterende accessoires mee, zodat je goed zichtbaar bent voor de medeweggebruikers!