Heren zwemmen

Veel mensen vinden het heerlijk om wekelijks baantjes te trekken in het zwembad. En dat is natuurlijk niet zo gek, zwemmen is namelijk heel gezonde manier van bewegen en daardoor is het een sport die voor alle leeftijden geschikt is. Als je gaat zwemmen heb je in ieder geval een goede zwembroek nodig, daarnaast kun je je zwemoutfit uitbreiden met bijvoorbeeld een zwembril of handige accessoires om nog soepeler door het water te gaan. Lees meer...

Producten 1-24 van 158

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 158

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Is zwemmen gezond?

Zwemmen is een stuk minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen en veel balsporten, dit komt doordat je je in het water gewichtsloos voelt en hierdoor worden de gewrichten minimaal belast tijdens het zwemmen. Toch gebruik je tijdens het zwemmen bijna alle spieren in het lichaam, zwemmen wordt dan ook wel een echt full body workout genoemd. Ook is zwemmen goed voor je conditie, tijdens het zwemmen train je namelijk je longinhoud en daardoor kan je conditie in rap tempo omhooggaan! Je kunt dus wel stellen dat zwemmen gezond is!

Wat heb je nodig voor het zwemmen?

Het belangrijkste onderdeel van jouw zwemuitrusting is natuurlijk een zwembroek! Hierin kun je kiezen uit verschillende soorten, namelijk een zwemshorts, jammers, zwemboxers en zwemslips. Welk model je uitkiest, is vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeur en van de activiteit en de frequentie hiervan. Ben jij een echte wedstrijdzwemmer? Dan is de kans groot dat je voor een strakke jammer, zwemboxer of zwemslip kiest. Maar als je die strakke zwembroeken maar niks vindt, dan ligt het natuurlijk voor de hand om te kiezen voor een zwemshort!

Naast zwembroeken zijn er ook handige accessoires verkrijgbaar. Wil jij je tijdens de zwemtraining richten op één bepaald onderdeel van het lichaam? Dan kun je dat, met behulp van de juiste trainingsaccessoires, gericht trainen! Wil jij je PR verbreken? Dan kun je extra snel zwemmen door gebruik te maken van een goede zwembril en een hydrodynamische badmuts! Aan de hand van jouw persoonlijke zwemdoelen kun je kiezen welke accessoires jij wel of niet nodig hebt.