Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Steps

Als je een step gaat kopen is het goed om te bedenken wat je ermee wilt gaan doen, koop je een step voor de fun, koop je een step als vervoermiddel of koop je een step voor professionele stepwedstrijden? Lees meer...

1-24 van 57

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 57

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Geschiedenis van de step

Oorspronkelijk is de step bedacht als vervoermiddel om mensen en goederen te vervoeren, pas in de tweede helft van de 20e eeuw is de step gepromoveerd tot kinderspeelgoed. In de jaren ’70 van de 20e eeuw werd de step weer steeds populairder onder volwassenen, het grootste voordeel van een step is dat deze niet zoveel ruimte inneemt en je de step dus ook mee kunt nemen in het openbaar vervoer. Maar ook in grote bedrijven worden steps gebruikt om van A naar B te gaan, in grote ziekenhuizen worden steps bijvoorbeeld vaak gebruikt door werknemers.

Vervoermiddel

De wielen van een step bepalen in welke mate de step stabiel op het wegdek ligt en in hoeverre een step geschikt is voor bepaalde leeftijdscategorieën. Steps met grotere wielen (vanaf 12cm) worden vaak gebruikt als vervoermiddel, de grote wielen geven veel grip op het wegdek en hierdoor heb je minder last van oneffenheden of obstakels op de weg. Daarnaast kun je met een step met grotere wielen ook hogere snelheden halen.

Stuntstep

Wil je de step vooral gebruiken als stuntstep? Kies dan voor een step met kleinere wielen! De stuntsteps zijn zeer wendbaar, waardoor je gemakkelijk bochtjes kunt maken. De meeste stuntsteps zijn in hoogte verstelbaar, hierdoor kan de step meegroeien en kun je er járen plezier van hebben! Steps zijn vaak voorzien van een voetrem, deze zit aan de achterkant van het deck en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk tot stilstand kunt komen met de step.