Hockeyschoenen

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zaalhockeyschoenen vs veldhockeyschoenen

De meest gespeelde variant van hockey is op veldhockey, dit wordt buiten op een kunstgrasveld gespeeld. Voor deze vorm zijn andere hockeyschoenen geschikt dan voor de andere vorm, zaalhockey. De veldhockeyschoenen moeten voor een goede grip zorgen, moeten klappen opvangen en ze moeten wendbaarheid bieden. De zaalhockeyschoenen zijn te herkennen aan dat je voldoende bewegingsvrijheid moet hebben bij de enkel en bij de hiel mag je schoen niet slippen.

Welke hockeyschoenen passen bij mij?

Om een goede prestatie te kunnen leveren tijdens het hockeyen is het van belang dat er goede schoenen worden gedragen. Deze moeten een goede grip op het veld bieden, maar tegelijkertijd moeten de schoenen ook zorgen voor een goede wendbaarheid. Om de gewrichten zoveel mogelijk te kunnen ontlasten en de klappen op te vangen, moeten de schoenen voorzien zijn van demping en de voeten ondersteunen. Tenslotte moeten de schoenen tegen een stootje kunnen. De schoenen hebben niet alleen te maken met het vele rennen en remmen, maar ook een klap van een stick of bal komt nog wel eens voor in het hockey.

De zool van een hockeyschoen is ervoor gemaakt om voldoende grip te bieden. Bij het spelen op het veld is er een andere zool nodig dan wanneer er gespeeld wordt in de zaal. In de zaal is een vlakke zool met een visgraatmotief erg geschikt. Hiervoor worden vaak standaard zaalhockeyschoenen gebruikt. Bij het veldhockey is een zool met veel kleine noppen nodig. De noppen moeten niet zo lang zijn als bij een voetbalschoen, omdat de noppen dan te diep in het veld gaan blijven de hockeyschoenen vast staan en dit belemmert de wendbaarheid en kan zorgen voor nare blessures. Merken zoals Brabo, Adidas en Asics hebben een ruim assortiment aan hockeyschoenen waarbij rekening is gehouden met bovenstaande belangrijke punten.

Hoe lang gaan hockeyschoenen mee?

Hoe lang jouw hockeyschoenen meegaan is afhankelijk van hoe vaak jij speelt. Gemiddeld moet je jouw hockeyschoenen vervangen na maximaal twee seizoenen als je twee keer per week gaat hockeyen. Zorg er wel altijd voor dat je na gebruik jouw hockeyschoenen goed schoonmaakt. Haal jouw binnenzool altijd na iedere training of wedstrijd uit de hockeyschoen en laat ze goed luchten, het liefst in de frisse buitenlucht. Zijn je hockeyschoenen nat geworden? Laat ze ook dan aan de buitenlucht drogen en zeker niet voor de kachel!

Tip

De schoenen mogen niet knellen maar ook niet te groot zijn. Kijk daarom goed in de maattabel waarin je kunt vinden welke schoenmaat bij welke lengte voeten hoort. Let op, de maatvoering kan per merk verschillen.

Toch nog vragen over de hockeyschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.