Hockeyschoenen

Tijdens het hockeyen worden veel snelle en korte bewegingen gemaakt, waarbij veel kracht op de voeten en gewrichten komt te staan. Daarom is het belangrijk schoeisel te dragen die de gewrichten beschermen. De geschikte schoenen moeten aan een aantal eisen voldoen. Lees meer...

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Binnen- en buitenschoenen

De meest gespeelde variant van hockey is het veldhockey, dit wordt buiten op een kunstgrasveld gespeeld. Voor deze vorm zijn andere schoenen geschikt dan voor de andere vorm, zaalhockey. De schoenen moeten voor een goede grip zorgen, moeten klappen opvangen en ze moeten wendbaarheid bieden.

Waar moeten de schoenen aan voldoen?

Om een goede prestatie te kunnen leveren tijdens het hockeyen is het van belang dat er goede schoenen worden gedragen. Deze moeten een goede grip op het veld bieden, maar tegelijkertijd moeten de schoenen ook zorgen voor een goede wendbaarheid. Om de gewrichten zoveel mogelijk te kunnen ontlasten en de klappen op te vangen, moeten de schoenen voorzien zijn van demping en de voeten ondersteunen. Ten slotte moeten de schoenen tegen een stootje kunnen. De schoenen hebben niet alleen te maken met het vele rennen en remmen, maar ook een klap van een stick of bal komt nog wel eens voor in het hockey.

De goede zool

De zool is er voor gemaakt om voldoende grip te bieden. Bij het spelen op het veld is er een andere zool nodig dan wanneer er gespeeld wordt in de zaal. In de zaal is een vlakke zool met een visgraatmotief erg geschikt. Hiervoor worden vaak standaard zaalschoenen gebruikt. Bij het veldhockey is een zool met veel kleine noppen nodig. De noppen moeten niet zo lang zijn als bij een voetbalschoen, omdat de noppen dan te diep in het veld gaan blijven de schoenen vast staan en dit belemmert de wendbaarheid en kan zorgen voor nare blessures.

Comfort

De schoenen moeten aanvoelen als een verlengstuk van de voet. Het dragen hiervan mag niet als vervelend en zwaar worden ervaren. De schoenen moeten beschikken over een goede schokdemping om de gewrichten te kunnen ontzien en de zool mag niet te dun zijn. Wanneer de zool te ver versleten is kan dit leiden tot blessures aan de gewrichten. Wissel daarom op tijd van schoenen.

Tip

De schoenen mogen niet knellen maar ook niet te groot zijn. Kijk daarom goed in de maattabel waarin je kunt vinden welke schoenmaat bij welke lengte voeten hoort. Let op, de maatvoering kan per merk verschillen.

Toch nog vragen over de hockeyschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.