Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Puma

1-24 van 486

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 486

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Puma

Puma heeft twee logo’s, die vaak gecombineerd op de schoenen weergegeven worden. Aan de zijkanten is vaak het Puma Stripe logo te zien, maar ook de ‘springende panter’ komt vaak terug. Naast enkele grote sportploegen, zoals het Duitse voetbalelftal, is Puma sponsor geweest van Johan Cruijff, Pele, Eusebio en Maradona.

Naast Puma voetbalschoenen maakt het bedrijf ook andere sportschoenen en sneakers, die later ook de uitstraling van de klassiekers hebben gekregen. De Puma Suede, Puma King en de Puma Clyde zijn hier voorbeelden van. Dit zijn tijdloze modellen die altijd in de collectie zullen blijven.

Puma geschiedenis

Halverwege de jaren ’20 richtten de broers Adi en Rudolf Dassler de Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. Dat ging vrij snel heel goed. In 1936 won Jesse Owens 4 gouden medailles op de Olympische Spelen van München op schoenen van de Dassler Schuhfabrik. Na de Tweede Wereldoorlog kregen de broers ruzie en gingen uit elkaar. In 1949 richtte Rudolf de Puma Schuhfabrik Rudolf Dassler op. Inmiddels is Puma uitgegroeid tot een van de grotere sportkleding en sportschoenenmerken ter wereld!