Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Puma

1-24 van 602

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 602

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

PUMA geschiedenis

Halverwege de jaren ’20 richtten de broers Adi en Rudolf Dassler de Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. Ondanks de concurrentie wisten ze ook internationaal door te breken. In 1936 won Jesse Owens 4 gouden medailles op de Olympische Spelen van München op schoenen van de Dassler Schuhfabrik. Na de Tweede Wereldoorlog kregen de broers ruzie en gingen ze uit elkaar. In 1948 richtte Rudolf de PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler op. Inmiddels is PUMA uitgegroeid tot één van de grootste sportmerken ter wereld!

PUMA

Naast het bekende ‘PUMA formstrip’ logo, maakt het sportmerk ook gebruik van het zogenaamde ‘PUMA Cat’ logo. Het ‘formstrip’ logo was oorspronkelijk gemaakt om de voet van stabiliteit te voorzien in de schoen. Vandaag de dag is dit logo nog steeds terug te zien op bijna alle PUMA schoenen en daarnaast wordt het gebruikt als design element op andere PUMA producten. Vaak worden beide logo’s in combinatie gebruikt op zowel kleding als schoenen.

Verschillende grote sportploegen als Manchester City, Borussia Dortmund en de nationale ploeg van Italië worden van PUMA kleding voorzien. Daarnaast sponsort PUMA verschillende voetballers zoals Griezmann, Lukaku, Suárez en Agüero. Net zoals dit in het verleden is gebeurd bij onder andere Johan Cruijff, Pélé, Eusébio en Maradona.

Naast voetbalschoenen maakt PUMA ook andere sportschoenen en sneakers, waarbij de klassieke uitstraling niet verloren gaat. Enkele voorbeelden hiervan zijn de PUMA Suede, PUMA KING en de PUMA Clyde. Dit zijn tijdloze modellen die niet meer uit de collectie zijn weg te denken.