Adidas

Producten 1-24 van 1857

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1857

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Adidas algemeen

Adidas artikelen zijn te herkennen aan de drie strepen, die overal op terugkomen. Ook het klassieke logo, dat bladvormig is, komt veel terug in bepaalde kleding- en schoenenlijnen van Adidas. Deze Adidas Originals lijn biedt vooral veel lifestyle schoenen, zoals de Adidas Stan Smith, Adidas Superstars en Adidas Gazelle. Het logo met de drie strepen komt vooral terug op de strakke, functionele sportkleding en sportschoenen.

Adidas is niet alleen sponsor van diverse sportploegen. Ook veel individuele sporters worden voor de campagnes gebruikt. Veel bekende voetballers spelen natuurlijk op Adidas voetbalschoenen en de tennissers van topniveau spelen op Adidas tennisschoenen in Adidas tenniskleding.

Adidas geschiedenis

Halverwege de jaren ’20 richtten de broers Adi en Rudolf Dassler de Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. Dat ging vrij snel heel goed. In 1936 won Jesse Owens 4 gouden medailles op de Olympische Spelen van München op schoenen van de Dassler Schuhfabrik. Na de Tweede Wereldoorlog kregen de broers ruzie en gingen uit elkaar. In 1949 richtte Adi de Adi Dassler Adidas Sportschuhfabrik op en sindsdien was het merk Adidas geboren. Inmiddels is Adidas uitgegroeid tot één van de grootste sportkleding- en sportschoenenmerken ter wereld!

In 1954 speelde het Duitse voetbalelftal op Adidas voetbalschoenen. Deze revolutionaire schoenen waren de eerste met schroefnoppen! Sinds 1970 is Adidas de leverancier van de officiële voetbal voor het WK voetbal. Ook is Adidas aan de FIFA verbonden als partner en tevens is het merk sponsor van veel voetbalteams.

In 1979 werd de Adidas Copa Mundial geïntroduceerd. Deze klassieke voetbalschoen wordt nu nog steeds gemaakt en verkocht. Daarna is de ontwikkeling snel gegaan en werden de schoenen aangepast aan de wensen van de spelers. Adidas ontwikkelde onder andere de Adidas Predator-lijn en de Adidas F50-lijn.