Hockeysticks

Tijdens het hockeyen is een goede stick essentieel. Niet elke stick is voor iedere speler geschikt. Wij leggen jou graag uit op welke eigenschappen jij moet letten bij het kiezen van de juiste stick. Lees meer...

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn veel verschillende soorten sticks. De sticks kunnen verschillen in lengte, hardheid, materiaal, kleur, gewicht, kromming en buigzaamheid. Al deze verschillen dragen bij aan de mogelijkheden van de stick. Met een heel harde stick kun je harder slaan, maar met een lichte stick kun je bijvoorbeeld weer makkelijker over het veld manoeuvreren. De verschillende eigenschappen bieden dus verschillende mogelijkheden op het gebied van kracht en controle. Ook is er nog een verschil tussen zaalsticks en veldsticks.

Junior of senior

Vrijwel alle senioren gebruiken een stick van 36,5 inch lang, de kortere sticks zijn geschikt voor junioren om mee te spelen. Voor de lange mensen zijn er ook sticks langer dan 36,5 inch.Om te bepalen of de hockeystick te lang is, kun je de stick op de grond zetten en dan mag deze niet boven de navel komen. Te lange sticks zorgen voor beperkte bewegingsvrijheid. Ook mag de stick niet te kort zijn, dit kan tot rugklachten leiden.

Indoor en outdoor hockeysticks

Veldhockeysticks en zaalhockeysticks lijken in veel opzichten op elkaar. Beide sticks hebben een u-vormige haak aan het uiteinde met een bolle en platte kant. Door de zijbalken en het kleine veld is zaalhockey een technischer en sneller spelletje dan dat er op het veld wordt gehockeyd. Indoorsticks zijn dan ook dunner en lichter dan outdoor sticks, zodat er sneller mee bewogen kan worden. In ons assortiment vind je verschillende zaalhockeysticks en veldhockeysticks.

Het materiaal

De speeleigenschappen van de stick worden deels bepaald door het materiaal waarvan deze is gemaakt. De stick kan gemaakt zijn van hout, kunststof of een combinatie daarvan. Met een volledig houten stick heb je veel balgevoel, maar deze slijt snel en is dus niet duurzaam. Sticks gemaakt van kunststof zijn stugger dan de houten stick, waardoor je er meer snelheid mee aan de bal kunt geven. Sticks gemaakt van kunststof in combinatie met hout hebben van beide materialen de voordelen, maar in mindere maten dan de sticks die 100% van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Des te hoger het percentage carbon, des te hoger de balsnelheid. Des te hoger het houtpercentage, des te hoger de balcontrole.

Het gewicht van de stick

Een gewicht van een stick mag officieel tussen de 340 en 737 gram wegen. Een lichte stick is meer geschikt voor een technische speler die veel dribbelt. Een zware stick wordt gebruikt door spelers die vooral hard willen kunnen slaan.

Welke stick voor mij?

Junioren maken vaak gebruik van een soepele stick, waar weinig carbon in zit. Deze sticks zorgen voor veel balcontrole en zijn dan ook goed om het hockeyen mee te leren. Als verdediger kun je het best kiezen voor een zware, stugge stick. Hiermee kun je gemakkelijk een lange pass naar ver voor in het veld geven. Ook aanvallers die veel op doel schieten maken vaak gebruik van een stugge stick om het de keeper zo moeilijk mogelijk te maken door zo hard mogelijk op het doel te slaan. De spelers die veel aan de bal zijn en daar veel mee dribbelen gebruiken vaak een lichtere stick omdat deze makkelijk hanteerbaar is en meer balcontrole biedt.

Toch nog vragen over de hockeysticks? Stel ze gerust aan onze klantenservice.