Hockeysticks

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welk hockeystick heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende soorten hockeysticks. De hockeysticks kunnen verschillen in lengte, hardheid, materiaal, kleur, gewicht, kromming en buigzaamheid. Al deze verschillen dragen bij aan de mogelijkheden van de stick. Met een heel harde stick kun je harder slaan, maar met een lichte stick kun je bijvoorbeeld weer makkelijker over het veld manoeuvreren. De verschillende eigenschappen bieden dus verschillende mogelijkheden op het gebied van kracht en controle. Ook is er nog een verschil tussen zaalsticks en veldsticks.

Zaalhockeysticks vs veldhockeysticks

Naast de verschillende spelregels zit er ook een verschil tussen deze twee soorten hockeysticks. Het verschil is vooral te zien in het gewicht en de dikte van de hockeystick. Door de zijbalken en het kleine veld is zaalhockey een technischer en sneller spelletje dan dat er op het veld wordt gehockeyd Met een zaalhockeystick moet je snel bewegingen kunnen maken, daarom is de stick lichter en platter in vergelijk met een veldhockeystick. Wat beide hockeysticks wel met elkaar gemeend hebben is de u-vormige haak aan het uiteinde met een bolle en platte kant. Zaalhockeysticks zijn dan ook dunner en lichter dan veldhockeysticks, zodat er sneller mee bewogen kan worden. In ons assortiment vind je verschillende veld- en zaalhockeysticks.

Welke maat hockeystick heb ik nodig?

Vrijwel alle senioren gebruiken een hockeystick van 36,5 inch lang, de kortere hockeysticks zijn geschikt voor junioren om mee te spelen. Voor de lange mensen zijn er ook hockeysticks langer dan 36,5 inch. Om te bepalen of de hockeystick te lang is, kun je de stick op de grond zetten en dan mag deze niet boven de navel komen. Te lange hockeysticks zorgen voor beperkte bewegingsvrijheid. Ook mag de hockeystick niet te kort zijn, dit kan tot rugklachten leiden. Het gewicht speelt ook een grote rol. Een gewicht van een hockeystick mag officieel tussen de 340 en 737 gram wegen. Een lichte hockeystick is meer geschikt voor een technische speler die veel dribbelt. Een zware hockeystick wordt gebruikt door spelers die vooral hard willen kunnen slaan.

Waar worden hockeysticks van gemaakt?

De speeleigenschappen van de hockeystick worden deels bepaald door het materiaal waarvan deze is gemaakt. De hockeystick kan gemaakt zijn van hout, kunststof of een combinatie daarvan. Met een volledig houten hockeystick heb je veel balgevoel, maar deze slijt snel en is dus niet duurzaam. Hockeysticks gemaakt van kunststof zijn stugger dan de houten hockeystick, waardoor je er meer snelheid mee aan de bal kunt geven. Hockeysticks gemaakt van kunststof in combinatie met hout hebben van beide materialen de voordelen, maar in mindere maten dan de sticks die 100% van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Des te hoger het percentage carbon, des te hoger de balsnelheid. Des te hoger het houtpercentage, des te hoger de balcontrole.

De beste hockeysticks

De beste hockeystick is voor iedereen anders en heeft echt te maken met jouw speelstijl en positie. Junioren maken vaak gebruik van een soepele hockeystick, waar weinig carbon in zit. Deze hockeysticks zorgen voor veel balcontrole en zijn dan ook goed om het hockeyen mee te leren. Als verdediger kun je het best kiezen voor een zware, stugge hockeystick. Hiermee kun je gemakkelijk een lange pass naar ver voor in het veld geven. Ook aanvallers die veel op doel schieten maken vaak gebruik van een stugge hockeystick om het de keeper zo moeilijk mogelijk te maken door zo hard mogelijk op het doel te slaan. De spelers die veel aan de bal zijn en daar veel mee dribbelen gebruiken vaak een lichtere hockeystick omdat deze makkelijk hanteerbaar is en meer balcontrole biedt.

Wanneer moet je je hockeystick vervangen?

Vervang een hockeystick altijd als deze te klein voor je geworden is, hockeyen met een stick die niet de juiste lengte heeft vergroot de kans op vervelende blessures. Als je een hockeystick veel gebruikt zul je merken dat je op den duur minder grip en slagkracht hebt. Scheuren ontstaan en stukken zullen misschien wel afbreken, het is dan hoog tijd om jouw hockeystick te vervangen. Bij intensief gebruik zul je jouw hockeystick na maximaal 2 jaar moeten vervangen.

Toch nog vragen over de hockeysticks? Stel ze gerust aan onze klantenservice.