Fitnesskleding

Welke kleding trek jij aan naar de sportschool? Vind jij het belangrijk om er hip uit te zien tijdens het sporten? Tegenwoordig is het mogelijk om functionele fitnesskleding te kopen en er daarnaast waanzinnig uit te zien! Lees meer...

Producten 1-24 van 1233

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1233

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke kleding heb ik nodig?

Functionele fitnesskleding zorgt ervoor dat je comfortabel sport en het sporten langer volhoudt. Daarnaast draagt de juiste sportkleding bij aan het minimaliseren van spierpijn. Deze fitnesskleding heeft verschillende voordelen ten op zichtte van normale kleding en dat bevordert de prestaties in de sportschool.

Belangrijk is dat de kleding vocht snel afvoert, de lichaamstemperatuur reguleert, elastische materialen bevat voor meer bewegingsvrijheid en duurzaam is. Door een snelle vochtafvoer blijft de kleding droog. Daarnaast is kleding die deze eigenschap bezit sneldrogend. De fitnesskleding reguleert je lichaamstemperatuur. De kleding ventileert je lichaam, zodat overtollige warmte wordt afgevoerd en je lichaam daardoor droog en fris blijft aanvoelen.

Elastische materialen zorgen ervoor dat de kleding mooi aansluit op het lichaam, maar je er ook nog eens goed in kan bewegen. De kleding moet duurzaam zijn. Als je regelmatig sport, was je je kleding ook regelmatig. Speciale fitnesskleding blijft goed, ook na vele malen wassen.

Bovenkleding

Fitnesskleding bestaat uit verschillende onderdelen. Als bovenlaag mag een fitness shirt in ieder geval niet ontbreken. Dit kan zijn in de vorm van een T-shirt met korte mouwen, lange mouwen, polo of tanktop. Daaroverheen kun je een sweaters of een fitnessjas dragen. Deze laag is voornamelijk voor- en na het sporten geschikt. Het is belangrijk dat je spieren warm zijn en blijven. Een sweater of jas kan aangetrokken worden tijdens de warming- up en direct na het sporten. Heb je het koud en wil je in de sweater of jas sporten, let er dan op dat deze dezelfde vochtafdrijvende- en ademende eigenschappen bevat als het fitness shirt.

Onderkleding

Als onderlaag kan je kiezen uit een tight of een wijdere fitnessbroek, je persoonlijke voorkeur geeft hier de doorslag. Wel is het zo dat een tight veel bewegingsvrijheid biedt en daardoor comfortabel zit. Let er bij een wijdere fitnessbroek op dat deze van lichtgewicht materiaal is gemaakt. Fitnessbroeken zijn er in een lange- en driekwart variant, maar ook een short behoort tot de mogelijkheden. Veel shorts zijn voorzien van een strakke binnenbroek. Deze geeft ondersteuning aan de spieren en voorkomt schuurplekken tussen de bovenbenen.

Sokken

Sportsokken mogen niet worden vergeten als het gaat om een fitness outfit. Let goed op dat de sportsokken ook in staat zijn transpiratievocht snel af te voeren. Dit voorkomt zweetvoeten en zijn daardoor comfortabeler om te dragen. Veel fitness sokken zijn voorzien van verstevigde plekken en kunnen daardoor ondersteuning bieden. Let goed op dat je de juiste maat draagt, zodat de sokken niet gaan schuiven en blaren worden voorkomen.

Sportondergoed

Het is van belang dat je onder je kleding speciaal sportondergoed draagt, deze laag draag je direct op de huid. Hierdoor is het belangrijk dat het ondergoed vochtafdrijvende- en ademende eigenschappen bevat. Voor de dames is het advies een goede sportbeha te dragen. Deze zit niet alleen comfortabel, maar beschermt je borstweefsel en voorkomt overbelasting van je nek en rug.

Tips

Maak je fitness outfit compleet met fitness schoenen en fitness accessoires.

Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!