Tennisschoenen

Bij tennis maak je veel korte, krachtige bewegingen waarbij veel druk op de voeten komt te staan. Het is daarom belangrijk de juiste schoenen te dragen die de voeten goed ondersteunen. Welke schoenen bij jou passen ligt aan een aantal factoren. Lees meer...

Producten 1-24 van 98

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 98

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillen in ondergrond

Iedere ondergrond heeft andere eigenschappen, waar ook weer andere schoenen voor nodig zijn. Een gravelbaan biedt veel demping en geeft de mogelijkheid om goed te glijden over de baan. Hiervoor zijn schoenen met een zachte visgraatzool geschikt. Naast de gravelbaan, zijn er ook de (kunst)grasbanen, hardcourtbanen en de tapijtbanen. Voor elk type baan zijn andere schoenen geschikt.

Gravel

Zoals hierboven besproken zijn de schoenen met een zachte visgraatzool geschikt voor het tennissen op een gravelbaan. Op een baan van gravel komen de minste blessures voor. Gravel heeft als voordeel dat er goed op gegleden kan worden, waardoor onmogelijk lijkende ballen toch te halen zijn. Het is wel van belang gravelschoenen te dragen met voldoende grip, zodat je niet wegglijdt en je schoenen toch nog onder controle hebt als je wel naar een bal toe glijdt.

Hardcourt

Een ondergrond die zorgt voor een wat sneller spel is een hardcourt-baan. Dit is een baan die meestal bestaat uit beton of asfalt met een laagje rubber op de bovenkant. Doordat deze ondergrond erg stroef en hard is, biedt deze weinig demping komt er tijdens het spelen veel druk op de voeten. Door de snelle, hoge opstuit is de baan niet geschikt voor beginnende tennissers. De schoenen die gebruikt worden moeten een goede demping bieden en een zool met een visgraat en noppen motief hebben.

Tapijt

Tennisbanen die zich in indoorhallen bevinden, zijn vaak tapijtbanen, deze zijn zachter dan de hardcourt-banen en zorgen dus voor minder blessures. Wel is deze baan erg stroef, er kan dus niet gegleden worden om naar de bal te komen. Ook op tapijt heeft de bal een hoge, snelle opstuit. Omdat deze banen toch al erg stroef zijn en er niet op gegleden kan worden, wordt op deze baan gebruikgemaakt van schoenen met een gladde zool. Schoenen met een patroon op de onderkant zorgen voor extra grip en in dit geval kan dat ervoor zorgen dat je voet vast blijft staan, wat nare blessures kan veroorzaken.

Gras

Een grasbaan is de meest blessuregevoelige baan, dit is zo omdat de voeten snel weg kunnen glijden op het gras. Er zijn schoenen met een harde, rubberen noppenzool nodig om voldoende grip te hebben op dit soort banen. Op deze banen stuitert de bal bijna niet op, maar komt wel snel op je af. Om snel te kunnen reageren, maar te voorkomen dat je uitglijdt, raden wij voor deze banen de noppenschoenen aan.

Waar moet de schoen aan voldoen?

Nu je weet welke schoen je nodig hebt op welke baan is het belangrijk op nog meer dingen te letten. Bij een gestrikte schoen moet de hiel goed zijn omsloten door de schoen, er mag geen vinger tussen de schoen en de voet passen. Ook is het belangrijk dat de achillespees extra bescherming krijgt door het zo geheten snuitstuk, dit is een extra verhoging boven de hielkap, achterop de schoen. De hiel moet niet op en neer kunnen schuiven in de schoen. Een schoen met veel vetergaten geeft een goede ondersteuning, de schoenen moeten minimaal vijf vetergaten per kant hebben. Ook moeten de veters strak gestrikt worden om de middenvoet te kunnen ondersteunen. Strik de veters niet té strak, anders knel je de bloedsomloop af.

Tip

Bij de juiste maat schoenen zit er in neutrale stand ongeveer 0,5 tot 1cm ruimte tussen de tenen en de neus van de schoenen.
Laat de tennisschoenen na gebruik niet in de tas zitten, laat de schoenen alijd luchten. Dit voorkomt het stinken en de vorming van schimmel.

Toch nog vragen over de tennisschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.