Tenniskleding

Naast dat het fijn is als tenniskleding er goed uitziet, is het belangrijk dat de kleding voldoet aan andere eisen. Zo moet tenniskleding vocht- en temperatuurregelend, ademend en comfortabel zijn. Waar je precies op moet letten? Lees meer...

Producten 1-24 van 402

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 402

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tenniskleding

Tijdens een tenniswedstrijd wil je je volledig kunnen concentreren op het tennis. Je wilt geen last hebben van de kleding die je draagt, sterker nog, je wilt tijdens het tennissen helemaal niet over jouw kleding na hoeven denken. Lees verder om te zien waar je op moet letten bij het kiezen van de tenniskleding.

Welke tenniskleding heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten tenniskleding. Zo heb je kleding die geschikt is te dragen in de zomer, maar ook kleding die er in de winter juist voor zorgt dat je warm blijft. Rokjes en short, in combinatie met een shirt, tanktop of polo worden in de zomer gedragen. In de winter kun je kiezen voor een lange tennisbroek en een shirt met lange mouwen of een sweater. De keuze van je tenniskleding is ook afhankelijk of je op een binnen- of buitenbaan speelt. Op een winterse dag draag je op een binnenbaan sneller een short of tennishirt met korte mouwen dan wanneer je buitenspeelt. Kortom: het weer bepaalt jouw tenniskleding!

Waar moet goede tenniskleding aan voldoen?

Tijdens het tennissen is het belangrijk dat de lichaamstemperatuur constant blijft en de kleding die je draagt speelt hier een grote rol. Als je aan het sporten bent maakt het lichaam warmte aan. Sportkleding moet ervoor zorgen dat het de nodige warmte vasthoudt, maar overtollige warmte moet afgevoerd worden. Wanneer het lichaam te koud of te warm is verslechtert dit de sportprestaties. Bij het kiezen van tenniskleding dien je rekening te houden met het vermogen van de kleding om transpiratievocht op te nemen en af te voeren. Tijdens het sporten ga je zweten en wordt kleding nat. Geschikte tenniskleding beschikt over het vermogen om dit zweet op te nemen en af te voeren naar de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat de kleding droog en comfortabel blijft. Dit proces speelt een grote rol bij de temperatuurregeling van het lichaam tijdens het sporten. Kies voor een tennisshirt dat (deels) is gemaakt van synthetische stoffen. Katoen wordt ervaren als een comfortabele stof, maar is niet geschikt om in te sporten. Deze stof neemt transpiratievocht wel op, maar voert het vervolgens niet af waardoor kleding nat en zwaar wordt. Kleding gemaakt van een combinatie van katoen met een synthetische stof is wel geschikt om in te sporten.

Tip

Kies op warme, zonnige dagen voor lichte kleding. Lichtgekleurde kleding weerkaatst het zonlicht waardoor je lichaam koeler blijft.

Toch nog vragen over tenniskleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice.