Reflectie

Wanneer je gaat hardlopen in het donker of met slecht weer, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Reflecterende kleding en accessoires zorgen ervoor dat je veilig de straat op kunt. Lees meer...

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom is hardloopverlichting belangrijk?

Na de zomer worden de dagen korter en wordt het ’s avonds sneller donker. Ook als het weer wat grauwer wordt of als het regent ben je slechter zichtbaar. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je opvalt. Door het dragen van reflectiekleding of een lichtgevend of reflecterend bandje om je arm of schoen zorg je dat anderen je zien en rekening kunnen houden met jouw aanwezigheid, waardoor ongelukken kunnen worden voorkomen.

Wat is het verschil tussen de hardloopverlichtingen?

Er zijn verschillende opties om jezelf te laten opvallen als je aan het hardlopen bent in het donker. Op Plutosport.nl vind je zowel reflecterende hardloopvesten als verlichting voor om je hoofd, arm en schoen.

Hardloopvest

Door een reflecterende hardloopvest of gordel aan te trekken kunnen automobilisten je niet over het hoofd zien. De reflecterende hardloopvesten zijn licht van gewicht waardoor je bijna niet door hebt dat je deze draagt. Ook zijn de vestjes altijd in opvallende kleuren en sommige zijn zelfs voorzien van extra LED-verlichting om nóg meer op te vallen. Naast hardlopers zijn deze hesjes ook zeer geschikt voor skeeleraars en wandelaars.

Reflectie accessoires en kleding

Veel hardloopkleding is al voorzien van reflecterende onderdelen, maar het kan nooit kwaad om hier extra reflecterende accessoires bij te dragen. Opvallende reflecterende armbanden, met en zonder extra verlichting en lichtgevende schoenclips worden veel gedragen door hardlopers. De meeste lichtgevende accessoires hebben verschillende standen. Je kunt kiezen de lichtjes constant te laten branden of om deze te laten knipperen zodat je extra opvalt. Bij de LED-verlichting die je om je arm of schoen draagt is het goed om te controleren of ze waterbestendig zijn want daar kan per merk verschil in zitten. De accessoires zijn gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn overal aan vast te maken en te verstellen zodat deze om ieders arm passen. Ook zijn de accessoires licht van gewicht, waardoor je tijdens het hardlopen (bijna) niet doorhebt dat je deze draagt.

Hardloopvest versus arm LED-verlichting

Als je veilig wilt hardlopen in het donker, raden wij aan om een combinatie van een reflecterende hardloopvest én LED-verlichting te dragen. Bij het dragen van LED-verlichting om je arm of schoen verlicht je alleen dat specifieke gedeelte van je lichaam, een hardloopvest valt mede door de opvallende kleur nóg meer op. Wel is het aan te raden om goed te controleren of je bij de hardloopvesten zowel aan de voor- als achterkant verlicht bent, dit kan namelijk ook per merk verschillen!

Ondertussen op het blog:
- Trainen voor een obstacle run
- Wat zijn de beste trailschoenen?
- Hoe bereid je je voor op een marathon?