Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbalschoenen

Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk de goede voetbalschoenen te dragen. Maar wat zijn de goede voetbalschoenen voor jou? Wij helpen je graag bij het maken van de keuze voor voetbalschoenen die bij jou passen. Lees meer...

1-24 van 190

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 190

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kies de juiste voetbalschoen

Laat je niet alleen leiden door de mooie, felle kleuren van de voetbalschoenen, maar kijk goed naar wat voor jou de geschikte voetbalschoenen zijn. De belangrijkste aspecten waar rekening mee gehouden moet worden zijn de materialen en de ondergrond waarop de schoenen gebruikt gaan worden.

Materialen

Het materiaal van de voetbalschoen speelt een grote rol bij de keuze. Wil je voetbalschoenen van leer? Deze voelen aan als een tweede huid, maar hebben veel onderhoud nodig. Wil je juist de snelste op het veld zijn? Kies dan voor een lichte, synthetische schoen.

Lees de productomschrijvingen om erachter te komen welke specificaties een schoen nog meer heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld veel schoenen die op de bovenkant voorzien zijn van rubberen strips, wat zorgt voor meer grip en balcontrole. Ook zijn er verschillende modellen met een asymmetrische vetersluiting. Dit zorgt ervoor dat het raakoppervlak vergroot wordt en je minder kans hebt de bal verkeerd te raken.

Voetbalschoenen en verschillende ondergronden

Als je gaat bepalen welke voetbalschoenen je aan wilt schaffen, bedenk dan eerst op welke ondergrond de schoenen gebruikt gaan worden. Wanneer je buiten op gras speelt is het verstandig voetbalschoenen met een vaste nop of schroefnop aan te schaffen. Wordt er op kunstgras gespeeld dan zijn daar de speciale kunstgrasschoenen voor. En voor de zaalvoetballer zijn er speciale zaalschoenen.

Wanneer er op een andere ondergrond gespeeld wordt, dan waarvoor de voetbalschoenen bedoeld zijn, kan dit uitglijden of juist het blokkeren van de voet veroorzaken. Dat kan dan leiden tot spierscheuringen of andere verrekkingen.

Type voetbalschoenen

Er zijn verschillende type voetbalschoenen, welke in 5 categorieën onder te verdelen zijn. Dit is vaak terug te vinden in de productnaam op de website. De typen zijn onderverdeeld in FG, SG, TF, AG en IN.

FG staat voor firm ground. Dit is een voetbalschoen die het dichtst bij de Allround schoen in de buurt komt. Deze heeft vaak een langwerpige of korte nop, dit zorgt voor veel grip op natuurgras. Of je een langwerpige of korte nop wilt, is een persoonlijke keus. De noppen zitten vast aan de zool en kunnen niet worden vervangen.

SG staat voor soft ground. De SG schoen is geschikt voor het voetballen op zachte natte velden. Deze voetbalschoenen hebben lange, metalen schroefnoppen, die voor veel grip zorgen waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk wordt verkleind. Deze schoen wordt veel gebruikt door keepers.

TF staat voor turf. Onder turfschoenen zitten veel korte noppen. De korte noppen zorgen voor een goede grip op een harde ondergrond zoals, kunstgrasvelden, gravelvelden of zelfs bevroren velden.

AG staat voor artificial ground. Deze voetbalschoenen zijn geschikt om mee op kunstgras te spelen. Door de korte noppen kom je niet vast te zitten in het veld. De noppen zijn hard en gaan slijtage goed tegen.

IN staat voor indoor. Indoorschoenen zijn geschikt voor het gebruik in de zaal. Door het speciale patroon van de zool geeft deze een goede grip en dit zorgt voor veel bewegingsvrijheid op de houten of kunststof vloer.

Het onderhoud en behoud van de voetbalschoenen

Om te zorgen dat de voetbalschoenen zo lang mogelijk goed blijven is het van belang dat je deze goed onderhoudt. Maak de schoenen na gebruik altijd schoon. Gebruik hiervoor een borstel en water. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dit kan de stiksels aantasten. Vermijd daarnaast de verwarming! Als schoenen met een warme verwarming in aanraking komen kunnen ze krimpen en uitdrogen.

Bij voetbalschoenen van leer is het belangrijk om ze eens per week in te vetten met blanke vet. Dit houdt het leer soepel en voorkomt scheuren. Laat de voetbalschoenen niet in je tas zitten, maar haal ze eruit en laat ze luchten. Als ze erg nat zijn, doe dan krantenproppen in de schoenen en laat ze op een natuurlijke manier drogen. Als dit niet gedaan wordt gaan de voetbalschoenen stinken en uiteindelijk zelfs beschimmelen.

Tip

Kies altijd de goede maat. Wanneer er te veel ruimte in de voetbalschoenen is, zorgt dat voor speling en dat kan leiden tot blaren of zelfs enkelblessures. Kijk daarom goed in de bijbehorende maattabel bij de voetbalschoenen, ieder merk is anders. Nike voetbalschoenen vallen over het algemeen smaller dan Adidas voetbalschoenen.

Heb je gekozen voor lederen voetbalschoenen? Maak dan bij het eerste gebruik de voetbalschoenen nat met warm water. Dit zorgt er dan voor dat de voetbalschoenen goed naar de voeten gaan zitten.

Last van nare geurtjes in je voetbalschoenen? Strooi wat bakpoeder in je schoenen en haal dit er de volgende dag, met behulp van de stofzuiger, weer uit. Geen nare geurtjes meer te bekennen!

Toch nog vragen over voetbalschoenen? Vraag het gerust aan onze klantenservice.