Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Handschoenen

Goede handschoenen zijn een essentieel onderdeel van jouw winterse outfit. Handschoenen of wanten zorgen naast warme handen ook nog eens voor de bescherming bij een val. Op de schaatsbaan en skipistes zijn handschoenen zelfs verplicht. Waar moet je op letten bij het kopen van handschoenen? Lees meer...

1-24 van 158

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 158

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Welke kies je?

Er is een onderscheid te maken tussen handschoenen en wanten, welke beide hun voor- en nadelen hebben. Zo zijn wanten warmer, maar kun je met handschoenen aan gemakkelijker iets pakken en heb je meer bewegingsvrijheid. In wanten zitten de vingers samen verpakt, waardoor je deze niet los van elkaar kunt gebruiken.

De handschoenen

In tegenstelling tot wanten is er in handschoenen voor iedere vinger een eigen gedeelte. Dit zorgt dat je de vingers afhankelijk van elkaar kunnen bewegen en je dus veel bewegingsvrijheid hebt. Bij handschoenen is er tussen iedere vinger apart isolatiemateriaal gebruikt. Dit materiaal kan niet te dik zijn omdat het anders ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Bij handschoenen is het wel zo dat voor iedere vinger apart isolatiemateriaal gebruikt is. Dit houdt wel in dat het gebruikte materiaal dunner is dan bij wanten waardoor meer warmte verloren kan gaan.

De want

Bij een want zijn er maar twee verschillende delen, één voor de duim en de andere voor de andere vier vingers en rest van de hand. Bij een want houden de vingers en de hand elkaar warm. Ook kan hierin veel meer isolatiemateriaal worden gebruikt, waardoor de want beter is geïsoleerd en minder warmte verliest. Wanneer de vingers nat zijn is een handschoen lastig aan te trekken, bij een want is dit niet het geval omdat er veel meer ruimte voor de vingers is. Het nadeel van een want is dat de vingers bij elkaar zitten en je dus lastiger iets vast kunt houden.

Handschoenen als bescherming

Zoals hierboven besproken zijn de handschoenen niet alleen om warme handen te houden, maar bieden deze ook bescherming. Wanneer er op hoge snelheden geskied of gesnowboard wordt, werkt de rand van de ski’s of het snowboard als een mes. Als deze langs de handen komt kan dit vervelende schaaf- en snijwonden opleveren. Trek de handschoenen dus nooit uit op een piste, ook niet wanneer het warmer is. Wacht hiermee tot je in de lift zit of van de piste af bent.

Materialen

De meeste handschoenen zijn gemaakt van fleece of nylon. De fleece handschoenen bieden veel warmte maar zijn niet waterafstotend. Handschoenen gemaakt van nylon zijn van binnen vaak fleece gevoerd. Nylon stoot water af. Dit houdt echter niet in dat de handschoenen waterdicht zijn. Alle handschoenen zijn in de handpalm voorzien van een laagje rubber voor goede grip.

Handschoenen en wanten zijn gemakkelijk aan te trekken. De onderkant van handschoenen en wanten zijn voorzien van een elastische band, aantrekkoord of klittenband. Hierdoor sluiten deze goed aan op de pols en kan er geen sneeuw in de want of handschoen komen.

Tip

Wind zorgt voor extra kou en de handen worden in de winter snel droog. Zelfs als het niet extreem koud lijkt is het in de winter verstandig om handschoenen of wanten te dragen om dit tegen te gaan.

Toch nog vragen over de handschoenen of wanten? Stel ze gerust aan onze klantenservice.