Producten 1-24 van 446

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 446

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Asics

Asics focust zich voornamelijk op hardlopen. De Asics hardloopschoenen zijn dan ook zeer populair bij hardlopers, maar ook de Asics hardloopkleding wordt graag gedragen door fanatieke hardlopers! De jarenlange ervaring zet Asics natuurlijk niet alleen maar in op het gebied van hardlopen, maar ook voor andere sporten, zoals bijvoorbeeld hockey, tennis, indoorsporten en fitness.

Asics geschiedenis

Asics is een acroniem van Anima Sana In Corpore Sano, wat Latijn is voor Een gezonde ziel in een gezond lichaam. Asics is een van de vijf grootste producenten van sportartikelen en –accessoires ter wereld en is afkomstig uit Japan. In 1949 werd het merk opgericht als Onitsuka Co Ltd. Met behulp van coaches, wetenschappers en atleten is Onitsuka voortdurend bezig geweest om nieuwe en betere artikelen te ontwikkelen. In 1950 was het merk beter bekend als Onitsuka Tiger, naar de Tiger sportschoen.

In 1977 fuseerde het bedrijf met GTO Sports Nets & Sportswear en werd de naam omgedoopt in Asics. Asics was in de jaren ’70 ook de eerste die specifieke schoenen voor dames ontwikkelde en daarmee veel vrouwelijke atleten van wereldklasse aantrok. In de jaren ’80 ging Asics verder met innoveren en toen ontstond het Asics Gel dempingssysteem voor de Asics hardloopschoenen. Dit wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de Asics Gel-Kayano, Asics Gel-Nimbus en Asics Gel-Cumulus schoenen.