Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Asics

1-24 van 472

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 472

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Asics

Asics gaat zich gedurende de jaren steeds meer richten op de lifestyle (schoenen)markt. Voorbeelden hiervan zijn de Asics Aaron, Asics Onitsuka Tiger en Asics Curreo. Sportieve sneakers met veel comfort. Tegenwoordig is Asics actief in veel sporten zoals hockey, tennis, hardlopen, indoorsporten en fitness.

Asics is als sponsor in Nederland verbonden aan het NOC*NSF, de NeVoBo (volleybalbond) en de KNAU (atletiek unie). Teun de Nooijer en Robert van der Horst hockeyen op Asics hockeyschoenen. Gael Monfils tennist in Asics tenniskleding en op Asics tennisschoenen.

Asics geschiedenis

Asics is een acroniem van Anima Sana In Corpore Sano, wat Latijn is voor Een gezonde ziel in een gezond lichaam. Asics is een van de vijf grootste producenten van sportartikelen en –accessoires ter wereld en is afkomstig uit Japan. In 1949 werd het merk opgericht als Onitsuka Co Ltd. Met behulp van coaches, wetenschappers en atleten is Onitsuka voortdurend bezig geweest om nieuwe en betere artikelen te ontwikkelen. In 1950 was het merk beter bekend als Onitsuka Tiger, naar de Tiger sportschoen.

In 1977 fuseerde het bedrijf met GTO Sports Nets & Sportswear en werd de naam omgedoopt in Asics. Asics was in de jaren ’70 ook de eerste die specifieke schoenen voor dames ontwikkelde en daarmee veel vrouwelijke atleten van wereldklasse aantrok. In de jaren ’80 ging Asics verder met innoveren en toen ontstond het Asics Gel dempingssysteem voor de Asics hardloopschoenen. Dit wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de Asics Gel-Kayano, Asics Gel-Nimbus en Asics Gel-Cumulus schoenen.

Slippers & Sandalen