Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenkleding

In Nederland pakken we vaak de fiets. Aangezien in ons koude kikkerlandje niets meer veranderlijk is dan het weer, komt het nog wel eens voor dat we in een regenbui terecht komen. Met de juiste regenkleding aan kom jij overal met een droog pak aan! Lees meer...

1-24 van 175

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 175

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Fiets- én regenland

Nederland staat bekend als fietsland, maar ook als land waar het erg veel regent. Op zulke momenten biedt regenkleding de uitkomst. Regenkleding kan over de normale kleding aangetrokken worden en zorgt dat je beschermd wordt tegen zowel regen als wind. Er zijn wel een aantal punten waar goede regenkleding aan moet voldoen.

Eigenschappen regenkleding

Regenkleding beschermt je in weer en wind. Deze kleding moet naast water- en winddicht zijn ook nog ademend zijn en ventilatie bieden. Als de kleding niet ademend is, krijg je het tijdens het fietsen warm waardoor je gaat transpireren. Zo wordt je dus alsnog nat en dat moet worden voorkomen. Als het regenachtig weer is, is het vaak grauw en donker weer. De meeste regenkleding bevat daarom reflecterende elementen.

Soorten

Er zijn complete regenpakken, bestaande uit een regenjas en bijpassende regenbroek. Regenjassen en regenbroeken zijn ook los van elkaar te verkrijgen, zo kun je kiezen wat je nodig hebt of zelf een hippe combinatie maken.

Goedkoop versus duurder

Regenkleding is er in verschillende prijsklassen. Over het algemeen is alle regenkleding wind- en waterdicht. Maar niet alle regenkleding is ademend en biedt extra bescherming bij bijvoorbeeld de naden. Afhankelijk van de lengte van je fietstocht en het doel van je fietstocht kun je bepalen aan welke eigenschappen je regenkleding in ieder geval moet voldoen en daar je keuze op baseren. en niet op het feit of de kleding goedkoop of duur is.

Tip

Laat je regenkleding goed drogen voordat je deze opbergt. Op die manier gaat de regenkleding zo lang mogelijk mee.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!