Sokken voor dames

Sokken bieden bescherming aan de voeten en voorkomen eventuele irritatie van schoenen. Er bestaan lage, halfhoge en hoge sokken, maar wanneer trek je nou welke sok aan?

Lees meer...

Producten 1-24 van 133

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 133

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten en maten

Sokken zijn er in veel soorten en maten, het is vooral comfortabel als de sok boven de schoen uitkomt. Indien de sok niet boven de schoen uitkomt, kan dit irritatie veroorzaken op het randje van de sok en kunnen er eventuele blaren ontstaan. Een footie is hierop wel een uitzondering, deze sokjes zijn namelijk bedoeld om niet zichtbaar in je sneakers te dragen. De lage sokken zijn ook zeer geschikt voor sneakers, maar als je een lange broek aan hebt kun je uiteraard ook kiezen voor halfhoge of hoge sokken.

Materiaal

Sokken moeten lekker zitten en mogen niet irriteren, daarom worden veel sokken gemaakt van een combinatie van katoen, polyamide en elastaan. Het elastaan zorgt ervoor dat de sokken goed blijven zitten en niet afzakken.

Tip

Sportsokken zitten vaak nog iets comfortabeler dan gewone sokken, daarom kiezen sommige mensen ervoor om de hele week deze fijne sokken te dragen. Sportsokken zijn vaak gedeeltelijk van mesh materiaal gemaakt, dit zorgt voor extra ventilatie. Daarnaast ondersteunen ze extra op bepaalde drukpunten, hierdoor blijven de voeten extra goed beschermd.