Kinderen Fitness

Door regelmatig te sporten bouwen kinderen conditie op, ontwikkelen ze zelfvertrouwen en leren ze dat het goed en fijn is om te bewegen. Hoewel de sportschool niet echt een plek is waar veel kinderen rondlopen, kun je ze thuis al wel kennis laten maken met fitness! Het is daarbij wel belangrijk dat het kind het leuk vindt en dat de work-out niet te zwaar is voor het kinderlichaam. Lees meer...

Producten 1-24 van 209

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 209

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sporten met kinderen

Als een kind op een teamsport zit is het natuurlijk niet mogelijk om samen met hem of haar te sporten, maar als je aan thuis fitness doet kun je natuurlijk prima samen een work-out doen! Vanaf de leeftijd van 7 jaar mag een kind al met hele lichte gewichten aan de slag, hierbij is het natuurlijk wel heel belangrijk dat het kind de juiste techniek hanteert en dat je in de gaten houdt of hij/zij de betreffende work-out wel aan kan. Ook is het na iedere training belangrijk om voldoende rust te houden, zodat het kinderlichaam voldoende tijd heeft om te herstellen.

Fitnessoefeningen voor kinderen

Natuurlijk zijn niet alle fitnessoefeningen voor volwassenen ook geschikt voor kinderen, maar er zijn ook oefeningen die juist wel heel geschikt zijn voor kinderen! Balansoefeningen zijn bijvoorbeeld heel goed voor kinderen, hierbij leren ze hun stabiliteit te verbeteren en zullen ze soms (letterlijk!) steviger in hun schoenen staan. Maar ook touwtjespringen kan heel goed zijn voor een kind, tijdens touwtjespringen werk je namelijk aan de coördinatie en het verbetert de flexibiliteit. En heb je al er al eens aan gedacht om oefeningen te doen met een grote fitnessbal?

Tip

Probeer de fitnessoefeningen als een spelletje te presenteren aan je kind, zo zal hij of zij (en jij hopelijk ook!) veel plezier aan het thuis fitnessen beleven!