Tussenjassen voor heren

In Nederland kan het weer soms behoorlijk wisselvallig zijn, het is dan fijn als je een tussenjas in je garderobe hebt hangen! Een tussenjas zit precies tussen een winterjas en een zomerjas in, de jas is dus niet te warm, maar je krijgt het er ook niet koud in. Wil jij exact weten over welke eigenschappen jouw nieuwe tussenjas beschikt? Lees dan goed de productomschrijving door!

Producten 1-24 van 194

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 194

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voor- en najaarsjassen voor heren

In de winter draag je een lekkere warme winterjas en op de warme zomerdagen ga je lekker zonder jas naar buiten. Maar wat draag je nu eigenlijk als de temperatuur tussen winter en zomer in zweeft?

Wat is een tussenjas?

Een tussenjas zit precies tussen een winterjas en een zomerjas in, de jas is dus niet te warm, maar je krijgt het er ook niet koud in. Het is eigenlijk een jas die je in de overgangsperiode aantrekt. Een tussenjas is een jas die je altijd wel aan de kapstok hebt hangen, voor als je even snel een boodschap moet doen maar niet zo goed weet of het koud of warm weer is buiten. Een tussenjas heb je niet alleen voor heren, ook voor dames en kinderen is het een niet te missen item!

Wanneer trek je een tussenjas aan?

Ja als we dat exact wisten... de ene weersovergang is de ander niet en daarom kan dit per jaar verschillen! Wel zie je dat tussenjassen vaak zo rond september/oktober en maart/april worden gedragen, als de seizoen overgang plaatsvindt.

Waar moet een goede tussenjas aan voldoen?

Tussenjassen zijn dunner dan winterjassen, maar ze beschermen je wel goed tegen wind en sommige tussenjassen beschermen je zelfs tegen de regen! Bedenk daarom van tevoren goed waar je de jas allemaal voor wilt gebruiken. Draag je de tussenjas voornamelijk als het echt hard waait of regent? Dan heb je een jas nodig die waterafstotend en winddicht is. Wil je de tussenjas voornamelijk gebruiken als extra laagje tijdens de koudere dagen, dan kan een katoenen jasje of licht gewatteerde tussenjas al voldoende zijn. In de productomschrijving van de verschillende tussenjassen staat precies beschreven welke eigenschappen de desbetreffende jas heeft, lees deze omschrijving dus goed door.

Welke tussenjas past het beste bij mij?

Natuurlijk verschillen de tussenjassen qua model van elkaar, maar ook qua details zijn er veel verschillen te zien. De sluiting van de jas bijvoorbeeld, sommige jassen kun je dichtmaken met een ritssluiting en andere jassen hebben een knoopsluiting. Het spreekt voor zich dat de jas met de knoopsluiting minder wind- en waterdicht is dan de jas met de ritssluiting. Daarnaast zijn er jassen zonder zakken, jassen met open zakken en jassen met een knoop- of ritssluiting. Ook zijn sommige jassen voorzien van een capuchon, dit is natuurlijk wel zo fijn als je ermee door de regen moet. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur kies je de beste tussenjas uit! In onze collectie vind je The North Face tussenjassen, Tommy Hilfiger tussenjassen, Superdry tussenjassen en nog veel meer populaire merken.