Dames Hockey

Hockey is niet alleen heel goed voor je lichamelijke gezondheid, maar veel hockeyers hebben gezelligheid ook heel hoog in het vaandel staan! Het is dan ook niet zo gek dat hockey één van de populairste teamsporten in Nederland is. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je lid wordt van een hockeyclub? Lees meer...

Producten 1-24 van 330

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 330

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hockeyspullen

Om deel te kunnen nemen aan een hockeywedstrijd of een hockeytraining heb je natuurlijk wel een aantal belangrijke hockeyspullen nodig. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen verplichte hockeyspullen en niet-verplichte hockeyspullen, de keuze om de niet-verplichte hockey-accessoires wel te gebruiken is bijvoorbeeld omdat ze het hockeyspel veiliger of gemakkelijker maken.

Hockey kan je vrij snel en makkelijk zelf spelen. Om een echte hockeywedstrijd te spelen heb wel een paar belangrijke spullen nodig: sportkleding, scheenbeschermers, mondbescherming (bitje), hockeystick en natuurlijk een hockeybal.

Hockeywedstrijd

Tijdens een hockeywedstrijd is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren, waardoor de teamprestaties van jouw hockeyteam omhoog zullen gaan en jullie steeds beter worden! Uiteraard dragen jullie allemaal dezelfde teamkleding en stralen jullie helemaal uit dat jullie één geheel zijn. Daarnaast mogen ook een hockeystick, hockeyschoenen, een bitje en scheenbeschermers niet ontbreken tijdens een hockeywedstrijd! Als je jezelf nog extra wilt beschermen kun je er eventueel voor kiezen om een hockeyhandschoen te dragen en voor lijnstoppers is het heel verstandig om een gezichtsmasker te dragen bij strafcorners.

Hockeytraining

Op de training ben je natuurlijk constant in beweging tijdens de verschillende hockey-oefeningen, ook dan is het belangrijk dat je flexibele hockeykleding en comfortabele hockeyschoenen draagt. In principe heb je tijdens een hockeytraining dezelfde spullen nodig als tijdens een hockeywedstrijd, het grootste verschil hierbij is dat je tijdens een hockeytraining zelf mag kiezen welke kleding je draagt. Als het wat kouder is buiten kun je bijvoorbeeld kiezen om een trainingspak te dragen, maar tijdens de warmere dagen kun je juist een luchtige hockeytop dragen.

Tips

Zijn jullie nog op zoek naar mooie hockeytenues voor het hele team? Neem dan snel een kijkje in de hockey teamwearshop.

Om al je hockeyspullen mee te nemen naar de hockeyclub is het handig om een goede hockeytas te hebben, zodat je zelfs je stick heel gemakkelijk mee kunt nemen!