Jassen voor dames

Het Nederlandse weer is niet te voorspellen. Als de ene dag de zon schijnt, kan het zo maar zijn dat het de volgende dag met bakken uit de hemel komt. Hier vind je alle jassen voor dames om je op alle weersomstandigheden voor te kunnen bereiden.

Lees hier...

Producten 1-24 van 269

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 269

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De warmste winterjas voor dames

In de winter wil je er natuurlijk warm bij lopen, een goede winterjas voor dames mag dan niet ontbreken! Een mooie parka, donsjas of liever een wintersportjas die voorzien is van veel foefjes om de kou te kunnen trotseren.. Maar welke eigenschappen moet een goede winterjas eigenlijk hebben?

Als je het snel warm hebt, kun je het beste kiezen voor een ademende winterjas voor dames. Een ademende jas is in staat om eventueel transpiratievocht naar buiten af te voeren, waardoor het lichaam droog en fris blijft.

Wat ook niet onbelangrijk is in Nederland: een waterdichte jas. De waterdichtheid van een jas wordt uitgedrukt in ‘waterkolom’. Hier zie je wat die nummers achter ‘waterkolom’ precies inhouden.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Wat is een tussenjas?

Op zoek naar een jas die niet te koud en niet te warm is in de lente en in de herfst? Dan is de tussenjas de oplossing!

Hoewel veel tussenjassen voor dames een capuchon hebben, zijn ze niet allemaal waterdicht. Indien een tussenjas wel waterdicht is, staat dit vermeld in de productomschrijving van het desbetreffende product.

De beste softshell jas

Softshell jassen voor dames worden veelal gebruikt als tussenjas of als winterjas. Softshell jassen zijn ademende jassen en hierdoor ook zeer geschikt om te dragen tijdens een fietstochtje of een wandeling.

Softshell jassen zijn voor een gedeelte gemaakt uit elastaan, hierdoor is de jas zeer flexibel en heeft deze een hoog draagcomfort. Door de met fleece gevoerde binnenkant kun je de jas ook dragen op de koudere dagen. De softshell ligt als het ware tussen een fleecevest en een winterjas in. Door de ademende, waterafstotende en winddichte eigenschappen is de softshell geschikt voor veel verschillende weertypes.