Schaatsen

Schaatsen is één van de oudste Nederlandse volkssporten. Wanneer het vriest trekt heel Nederland massaal de schaatsen uit de kast en gaat het ijs op. Verder zijn er steeds meer kunstijsbanen waar je het hele jaar op terecht kunt. Lees meer...

Producten 1-24 van 414

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 414

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nu schaatsen kopen

Wanneer het vriest heerst meteen de ijskoorts in heel Nederland en biedt iedereen van jong tot oud de ijzers onder om het natuurijs uit te proberen. Zo kun je op plaatsen komen waar je normaal nooit kan komen en ben je sportief bezig terwijl je van de mooie natuur geniet. Tegenwoordig zijn er ook veel kunstijsbanen waar je het hele jaar door op terecht kunt. Hier vertellen wij je meer over wat je allemaal nodig hebt voor zo’n schaatstocht.

Wat voor schaatsen moet ik kopen?

Het belangrijkste dat je nodig hebt voor een tochtje op het ijs zijn natuurlijk de schaatsen. Deze zijn er in veel verschillende soorten met veel verschillende functies. Zo zijn er speciale glij-ijzers die bij kinderen onder hun schoenen gebonden kunnen worden zodat zij het schaatsen eigen kunnen maken. Voor volwassenen zijn er de noren. Dit zijn schaatsen met een lang ijzer die geschikt zijn om lange afstanden op te schaatsen. Kunst- en ijshockeyschaatsen hebben korte ijzers en deze zijn vooral geschikt om korte rondjes en bochtjes mee te maken en kunstjes op te doen. Deze zijn niet geschikt voor lange tochten.

Schaatskleding

Het is lastig om te bepalen welke kleding geschikt is te dragen als je het ijs op gaat. Om hier wat houvast in te geven, raden wij je aan de kleding te kiezen aan de hand van het 3-lagen systeem. Hier vind je uitgebreide informatie over in de categorie schaatskleding.

Schaatsaccessoires

Als je het ijs op gaat zijn er verschillende accessoires die je helpen het lichaam warm te houden. Draag een muts en handschoenen zodat warmte niet verloren kan gaan via de handen of het hoofd. Het dragen van een schaatsbril beschermt de ogen tegen felle UV-straling en zorgen dat de ogen niet uitdrogen of gaan tranen. Verder vind je speciale schaatsbeschermers, die je om de ijzers van de schaatsen kunt doen als je moet klunen (op de schaatsen lopen over de weg of een ondergrond dat geen ijs is). Deze beschermers zorgen dat de ijzers niet beschadigen.

Vandaag voor 22 uur besteld, morgen in huis

Als er geschaatst kan worden wil je natuurlijk zo snel mogelijk het ijs op. Heb je nog geen schaatsen? Geen probleem! Bij Plutosport.nl kun je jouw schaatsen snel in huis hebben. Kies jouw favoriete schaatsen en bestel ze op werkdagen vóór 22 uur. Jouw bestelling wordt dan nog dezelfde dag verstuurd waardoor je de dag erna al op de ijzers staat. Veel ijspret! 

Tip

Droog de schaatsen na het sporten af met een oude doek. Dit voorkomt dat de ijzers gaan roesten.

Toch nog vragen over schaatsen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.