Dames Tennis

Tennis is een populaire sport! En of je nu net begint of al een aardig balletje kan slaan, je wilt er toch goed bijlopen op de tennisbaan. Met de juiste schoenen, kleding en een goed racket sta jij natuurlijk al 15-0 voor! Lees meer...

Producten 1-24 van 329

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 329

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen

Dat een potje tennissen hartstikke gezond voor je is wist je waarschijnlijk al, maar waarom is tennis nou eigenlijk zo gezond? Tijdens het tennissen train je je uithoudingsvermogen, je bent namelijk constant in beweging en zo kun je de werking van je longen en het hart verbeteren! Daarnaast wordt je lichaam steeds sterker van tennis, je traint verschillende spieren en hierdoor kun je de kans op blessures verkleinen.

Schoenen

Welke schoenen je kiest is voornamelijk afhankelijk van de ondergrond waarop je speelt, er zijn namelijk verschillende tennisschoenen voor gravel, hardcourt, kunstgras, omnicourt en tapijt. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel belangrijk om schoenen te kiezen die jij lekker vindt zitten, die voldoende demping bieden en jou soepel over de baan laten bewegen.

Kleding

Dames kiezen vaak voor een leuk tennisrokje, een tennisrokje is praktisch én comfortabel tegelijk! Het biedt vaak ruimte om tennisballen in op te bergen en daarnaast biedt het veel bewegingsruimte. Op het rokje wordt vaak een shirt of een topje gedragen, dit hangt helemaal af van de temperatuur en van jouw eigen voorkeur. Veel tennissters vinden een jurkje fijner dan een rokje, omdat zij in een jurkje nóg meer bewegingsvrijheid en comfort ervaren dan in een rokje. Uiteraard wordt alle tenniskleding gemaakt van ademend en vocht afdrijvend materiaal, waardoor het lichaam droog en fris blijft!