Fitnessschoenen

De mogelijkheden tot sporten in de sportschool worden met de maand uitgebreider. Zo kun je bezig zijn met kracht, cardio en tegenwoordig zelfs ook met dans. Al deze verschillende activiteiten vragen om verschillende schoenen. Welke schoenen bij jou passen leggen wij hieronder graag aan je uit. Lees meer...

Producten 1-24 van 113

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 113

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillende workouts

Fitness is al lang niet meer alleen maar voor spierbundels die met zware gewichten sporten. Er komen steeds meer verschillende sporten bij die je kunt doen in de sportschool. Vooral voor vrouwen wordt fitness steeds interessanter. De toenemende vormen van fitness in de dansende vorm, zoals zumba, steps en aerobics, maakt het voor veel vrouwen interessanter om naar de sportschool te gaan. Voor deze vormen zijn andere schoenen nodig dan wanneer je bijvoorbeeld alleen aan cardio doet. Wanneer je veel springende bewegingen maakt is het belangrijk dat je fitnessschoenen kiest die veel demping bieden.

Fitnessschoenen voor de krachtsporter

Een krachtsporter die alleen maar oefeningen doet op de apparaten, heeft geen speciale schoenen nodig. De voeten en gewrichten worden weinig belast. Bij een krachtsporter die veel met dumbells en halters bezig is, komt er wel veel gewicht op de voeten, enkels en knieën. Fitnessschoenen met een goede demping verminderen deze druk. Daarnaast moeten de schoenen van deze sporters goede grip bieden, zodat zij niet uitglijden terwijl zij met de zware attributen bezig zijn.

De dansende sporter

Wat heel populair is, is het dansen tijdens het sporten. Zumba, steps en aerobics zijn hier populaire vormen van. Hierbij worden veel zijwaartse- en draaiende bewegingen gemaakt. Het is dan ook belangrijk dat de schoenen die hierbij worden gedragen deze bewegingen bevorderen. Voor deze sporters zijn schoenen met een zool die uit diagonale ribbels bestaan geschikt. Wanneer het profiel uit lange rechte strepen bestaat, kan de voet vast blijven staan wat blessures kan veroorzaken.

Schoenen voor cardio

Ook voor cardio zijn geen speciale schoenen nodig. Het is wel belangrijk dat deze schoenen licht van gewicht zijn en goed ademen om overmatig zweten van de voeten te voorkomen. Bij het hardlopen op de loopband is het wel belangrijk dat de schoenen een goede demping bieden, hiervoor kunnen hardloopschoenen worden gebruikt.

De springende sporter

De plyo workout is een goede training waar veel vet wordt verbrand. Bij deze workout wordt veel gesprongen, soms zelfs met extra gewicht. Bij springende bewegingen komt ongeveer vijf keer het lichaamsgewicht op de gewrichten, spieren en pezen terecht. Wanneer dit met de verkeerde schoenen gedaan wordt kan dit tot nare blessures leiden. Hiervoor moeten fitnessschoenen worden gebruikt die veel demping en grip bieden. In de productomschrijvingen kun je per product zien of de schoenen deze steun bieden.

Tip

Koop de fitnesschoenen niet te krap, voeten zetten uit bij warmte en dit kan voor beknelling zorgen. Ook te grote schoenen kunnen voor problemen zorgen. De voeten gaan schuiven wat tot blaren kan leiden. Om te kijken wat voor jou de beste maat is kun je in de maattabel kijken die bij de schoen staat. De maattabellen verschillen per merk.

Toch nog vragen over de fitnessschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.