Skaten voor kinderen

En wat is er nu lekkerder dan de hele middag buiten zijn met je skateboard, skates, rolschaatsen of step!? Kinderen spelen graag buiten, een middagje skaten staat gelijk aan een middagje plezier!

Lees meer...

Producten 1-24 van 250

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 250

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Life is better on wheels

Skateboarden

Kinderen durven vaak veel dingen, je ziet ze dan ook regelmatig voorbij gaan op een skateboard! Op een skateboard kun je allemaal leuke trucs doen, maar je kunt een skateboard ook gebruiken als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar school te gaan. De originele skateboards zijn het meest geschikt voor trucs, longboards zijn het meest geschikt als vervoersmiddel en cruisers kun je voor beide doeleinden gebruiken!

Skeeleren

Rolschaatsen, inline skates en skeelers worden allemaal gebruikt om te skeeleren! De meeste kinderen zullen het meest bekend zijn met de rolschaatsen, hierop kun je namelijk het skeeleren leren! Op rolschaatsen kun je gemakkelijk je evenwicht bewaren en met het remblokje kom je gemakkelijk tot stilstand. Na rolschaatsen kun je doorgroeien naar inline skates. Bij deze skates zitten de wieltjes achter elkaar, waardoor de skates niet zoveel balans meer bieden. Ook inline skates zijn voorzien van een remblokje, zodat je gemakkelijk kunt remmen! De echte snelheidsduivels zullen kiezen voor skeelers, met skeelers kun je nóg harder gaan dan met inline skates. Maar let op! De skeelers hebben geen remblokje, het is dus heel belangrijk dat je al heel wat skeelerervaring hebt voordat je op skeelers gaat skeeleren.

Step

Op een step kun je lekker rondjes racen, zonder daar al te veel voor te moeten doen! Met je ene been kun je uitrusten en met het andere been kun je afzetten op de grond. De step wordt vaak gebruikt als vervanger van de fiets, zo kun je bijvoorbeeld op de step naar je vriendje/vriendinnetje of naar school.

Tip

Skaten is niet geheel zonder risico, een ongeluk zit in een klein hoekje... Het is daarom heel verstandig om bescherming te dragen! Bij skaten raden wij je aan om elleboog-, pols- en kniebescherming en een helm te dragen! In onze blog 'Veilig skeeleren!' lees je welke soorten beschermingsmiddelen er zijn om veilig te kunnen skeeleren.