10% extra korting in de wintersport shop

code: WINTER21NL

Wintersportkleding

Ben je op zoek naar kleding voor op de ski’s of het snowboard? Zorg dat je eerst goed geïnformeerd bent over welke wintersportkleding je het best kunt kiezen voor deze omstandigheden. Wij vertellen je hier graag meer over. Lees meer...

Producten 1-24 van 1118

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1118

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke skikleding heb ik nodig?

Om warm te blijven is het verstandig te kiezen voor het 3-lagen systeem. Door meerdere lagen te dragen, kan er tussen ieder laagje kleding een isolerende luchtlaag gevormd worden, die het lichaam op temperatuur houdt. De eerste laag, de basislaag, draag je direct op het lichaam, hiervoor is thermokleding geschikt. Voor de volgende laag, de isolatielaag, kun je kiezen voor een skipulli of fleecekleding. Kies voor de 3e laag een water- en winddichte skijas en skibroek.

Thermokleding

De eerste kledinglaag is de basislaag, hiervoor wordt vaak thermokleding gebruikt. Dit is kleding die nauw moet aansluiten op het lichaam, zo kan het de lichaamswarmte het best vasthouden en het transpiratievocht snel afvoeren naar de tweede laag, de isolatielaag.

Skipulli

De tweede kledinglaag heeft een isolerende functie. Deze kleding mag niet te strak zitten, er moet namelijk een luchtlaag tussen de eerste en de tweede laag kleding worden gevormd. Deze tweede kledinglaag moet het zweet dat is doorgegeven door de eerste laag snel opnemen en weer doorgeven aan de laatste laag. Voor deze laag wordt vaak een skipulli, fleece of sweater gebruikt. Als je bij de isolatielaag voor een skipulli kiest, kun je kraag openritsen als je het warm krijgt. Wanneer het erg koud is kun je kiezen meerdere kledingstukken te dragen als tweede laag. Het is tevens ook de kleding die het eerst wordt uitgedaan wanneer het erg warm is.

Skijas en skibroek

De laatste kledinglaag is de buitenlaag, dit moet een wind- en waterdichte laag zijn. Kies voor deze laag voor een goede skijas en skibroek die geen water en wind doorlaten, maar die wel ademend zijn. Vaak zijn skijassen en skibroeken voorzien van meshvlakken die de ventilerende functie bevorderen. Deze laatste laag zorgt dat het transpiratievocht wordt afgedragen aan de buitenlucht.

Skisokken

Ook een paar goede skisokken mogen niet ontbreken als je op wintersport gaat. Standaard sokken zijn niet gemaakt om in te wintersporten en deze zullen dan ook leiden tot pijntjes en koude voeten. Skisokken hebben verdikkingen op de juiste plaatsen waardoor pijnlijke drukpunten worden voorkomen.

Ondertussen op het blog:
- Hoe kies je de juiste thermokleding?
- De skihelm: hip en veilig!
- Alles over skibrillen