Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skikleding

Ben je op zoek naar kleding voor op de ski’s of het snowboard? Zorg dat je eerst goed geïnformeerd bent over welke kleding je het best kunt kiezen voor deze omstandigheden. Wij vertellen je hier graag meer over. Lees meer...

1-24 van 1285

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 1285

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Het 3-lagen systeem

Om warm te blijven is het verstandig te kiezen voor het 3-lagen systeem. Door meerdere lagen te dragen, kan er tussen ieder laagje kleding een isolerende luchtlaag gevormd worden, die het lichaam op temperatuur houdt. De eerste laag, de basislaag, draag je direct op het lichaam, hiervoor is thermokleding geschikt. Voor de volgende laag, de isolatielaag, kun je kiezen voor een skipulli of fleecekleding. Kies voor de 3e laag een water- en winddichte winterjas.

De basislaag

De eerste kledinglaag is de basislaag, hiervoor wordt vaak thermokleding gebruikt. Dit is kleding die nauw moet aansluiten op het lichaam, zo kan het de lichaamswarmte het best vasthouden en het transpiratievocht snel afvoeren naar de tweede laag, de isolatielaag.

De isolatielaag

De tweede kledinglaag heeft een isolerende functie. Deze kleding mag niet te strak zitten, er moet namelijk een luchtlaag tussen de eerste en de tweede laag kleding worden gevormd. Deze tweede kledinglaag moet het zweet dat is doorgegeven door de eerste laag snel opnemen en weer doorgeven aan de laatste laag. Voor deze laag wordt vaak een skipulli, fleece of sweater gebruikt. Wanneer het erg koud is kun je kiezen meerdere kledingstukken te dragen als tweede laag. Het is tevens ook de kleding die het eerst wordt uitgedaan wanneer het erg warm is.

De buitenlaag

De laatste kledinglaag is de buitenlaag, dit moet een wind- en waterdichte laag zijn. Kies voor deze laag voor een goede skijas die geen water en wind doorlaat, maar die wel ademend is. Vaak zijn winterjassen voorzien van meshvlakken die de ventilerende functie van de jas bevorderen. Deze laatste laag zorgt dat het transpiratievocht wordt afgedragen aan de buitenlucht.

Outfit nog niet compleet

Ook een paar goede sokken mogen niet ontbreken als je op wintersport gaat. Standaard sokken zijn niet gemaakt om in te wintersporten en deze zullen dan ook leiden tot pijntjes en koude voeten. Skisokken hebben verdikkingen op de juiste plaatsen waardoor pijnlijke drukpunten worden voorkomen.

Tip

Als je bij de isolatielaag voor een skipulli kiest, kun je kraag openritsen als je het warm krijgt.

Toch nog vragen over de wintersport kleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice.